Sinčka vrgla skozi okno stolpnice in ga rešila pred požarom

Odločiti se je morala v naglici, triletno hčerko je spustila po vrvi.

Objavljeno
30. oktober 2011 07.53
Posodobljeno
30. oktober 2011 09.00

Hrabra mama Ashley Brown (23) iz Georgie (ZDA) se je morala v trenutku odločiti, kako bo rešila dvomesečnega sinčka in triletno hčer. V stavbi je namreč zagorelo, ona pa je bila v drugem nadstropju sama z otrokoma.

Ogenj je požiral nižja nadstropja zgradbe v Stone Mountainu, Ashley pa se je po začetni paniki, ko je v stanovanje pod vrati začel siliti dim, k sreči hitro umirila. Z dvomesečnim dojenčkom in s triletno hčerko je stekla na balkon. Nekateri so ji klicali, naj pusti otroka na balkonu, drugi spet, naj ju spusti dol. »Bilo je grozno. Nisem se mogla odločiti. Gledala sem dol, pa v stanovanje,« je povedala Ashley Brown.

Sosed ji je obljubil, da bo otroka ujel

Lawrence Fort, eden od sosedov, ki so ji kričali, naj vrže otroka, in v kuhinji katerega je zagorelo, ji je obljubljal, da bo otroka ujel. Mama je najprej pomislila, da bi dvomesečnega sinčka na varno spustila s pomočjo vrvi, ki jo je imel v stanovanju njen zaročenec. Nato se je ustrašila, da ji to ne bo uspelo. Odločila se je zaupati sosedu in vrgla otroka, ki je pristal v Forthovih razširjenih rokah.

Na posnetku, ki ga je posnel drug sosed, se vidi, kako je mama na vrv privezala še triletno hčerko Jayden. Na enak spust je pripravljala tudi taščo Denise Watson, a so se v tistem trenutku pojavili gasilci, ki so pomagali obema ženskama. »Kot kaže, je vse trajalo 10 ali 15 minut, zdelo pa se mi je kot večnost,« je povedala Ashley.

Otroka v požaru nista bila poškodovana, dva stanovalca pa so odpeljali v bolnišnico, piše 24sata. Zgorelo je 12 stanovanj.

 

Oglejte si, kako je Ashley reševala svoja otroka: