Sovražita lihe številke, zato čakata dvajsetega otroka

Oče Jim Bob jim je postavil 1700 kvadratnih metrov veliko hišo.

Objavljeno
11. november 2011 20.48
Posodobljeno
12. november 2011 08.15
F. S.
F. S.

Z 19 otroki uradno najštevilnejša ameriška družina, Duggarjevi iz Tontitowna, mesteca z 2462 prebivalci na skrajnem severozahodu ameriške zvezne države Arkansas, je med polurnim sobotnim nastopom v množično gledani televizijski oddaji Today Show v glavnem studiu TV-mreže TLC v arkansaški prestolnici Little Rock oznanila, da jih bo pod streho velikanske domače hiše s skoraj 1700 kvadratnimi metri površine kmalu 22. Duggarjevi, že dolgo najbolj priljubljena in znana med velikimi družinami v Arkansasu in ZDA, bo maja bogatejša še za dvajsetega otroka.

Največja družina v ZDA, Duggarjevi, bo maja dočakala še deseto hčer

»Hčerka bo,« sta pred kamerami in mikrofoni v Little Rocku povedala 45-letna Michelle in 46-letni Jim Bob Duggar in hkrati dejala, da dvajsetice ne nameravata preseči.

Sovražita lihe številke

»Ker ne marava neparnih številk, sva se nekaj dni pred odhodom na skupni družinski izlet v Jeruzalem, kamor smo ob 70. rojstnem dnevu vzeli s sabo še čilo babico Marry Duggar, odločila še za 20. otroka,« je voditeljski par v TV-studiu in mnogoštevilno občinstvo po Arkansasu presenetila 45-letna Michelle, njen leto starejši mož, premožen in uspešen trgovec z nepremičninami ter nekdanji poslanec v arkansaškem parlamentu, pa je njeno izjavo potrdil z besedami, da bosta imela konec maja pri hiši 10 sinov in 10 hčera.

»Tako bo najbolj prav in po spolu izenačeno,« je v studiu pristavil Jim Bob, ki doma skrbi za red med sinovi, medtem ko je za težave desetih deklet zadolžena mama Michelle.

Najprej štal'ca pol' pa krav'ca

Michelle in Jim Bob sta se spoznala v domači cerkvi, vzela pa 21. julija 1984 in v slogu najprej štal'ca pol' pa krav'ca z naraščajem nista hitela. Joshua, ki mu vsi pravijo Josh, se je rodil štiri leta po poroki, nakar je šlo z otroki kot po tekočem traku. Pred 23 meseci se je rodila Joshie, ki bo maja dobila še deveto sestrico, s čimer bo otroški klan Duggarjevih po besedah Michelle in Jima Boba zaokrožen. Duggarjeva imata tudi že dva vnuka, dveletno MacKynzie in štirimesečnega Michaela, za katera sta poskrbela 23-letni sin Josh in njegova 22-letna žena Anna, ki se bosta, tako pravita, ustavila po desetem otroku.

Vedno je pestro

Pri Duggarjevih, v veliki in dolgi dvonadstropni hiši sredi lepo urejene posesti v Tontitownu, zanesljivo ni nikoli dolgčas.

»Mir je v hiši le ponoči, ko ob 21.30 pogasimo luči v obeh velikih otroških spalnicah. Fantje imajo svojo, dekleta pa svojo. Ko sedemo k zajtrku in večerji, je naša jedilnica kot poln čebelnjak. Kako je ob kosilu, pa vidim le ob sobotah in nedeljah, ko skoraj redno ostajam doma in se ne odpravim v pisarno v Tontitownu,« je vsakodnevni utrip v hiši največje ameriške družine opisal Jim Bob, ki mu posli s prodajo nepremičnin še kar uspevajo. »Za spodobno preživljanje tako velike družine so potrebni lepi denarci: za hrano, obutev, obleko, šolo, zabavo, športne rekvizite in glasbene instrumente (pri Duggarjevih imajo 16-članski otroški orkester) ter darila. Še posebno za božič, ko imajo Duggarjevi pravo norišnico. Še sreča, da imajo tako rekoč gromozansko dnevno sobo, v kateri ne zmanjka prostora za trimetrsko božično drevo in poln tovornjaček daril. Michelle pri pripravi večerje pomaga poklicna kuharica, v veliki pralnici z več pralnimi, sušilnimi in likalnimi stroji ter v sobi za garderobo pa ji uspeva z izmenično pomočjo vseh večjih otrok postoriti vse, kar je treba.