Tatovi po sedemnajstih letih vrnili poročni album

Pretekli teden je zakonca pred hišo čakalo presenečenje: neznanec je vrnil album.

Objavljeno
15. november 2011 06.55
Posodobljeno
15. november 2011 07.01
A. P.
A. P.

Septembra sta Nigel in Gillian Stewart iz severnoirskega Gilforda praznovala 25. obletnico poroke. Slavje je bilo imenitno, vendar ga je kljub temu grenila misel na izgubljene poročne fotografije, ki bi jima pomagale obujati spomine na veseli dogodek. Album so jima pred 17 leti ukradli skupaj z avtodomom, ki je bil parkiran pred njuno hišo. Tatovi so udarili, ko sta bila zakonca na počitnicah na Tenerifu.

Za avtodom jima ni bilo mar

Pretekli teden se je Gillian sprehodila do vhoda v hišo in zagledala skrivnostni paket, odprla ga je in onemela. »Pomislila sem, da je hčerka nekaj naročila prek spleta. Nato sem bila prepričana, da imam privide.« Šele ko je odprla album in zagledala svojo podobo, ji je postalo jasno, kaj se dogaja. Policisti niso storilcem nikoli prišli na sled. »Za avtodom mi je bilo malo mar, zavarovalnica je pokrila stroške. Neskončno pa sem pogrešala fotografije.« Zakonca sta se obrnila na javnost in prosila, naj jima tatovi vrnejo album, saj je fotograf, ki je naredil poročne posnetke, medtem zavrgel negative.

Tudi če gre za tatu, bi se mu zahvalila

»Vrnjeni album je v odličnem stanju, kot da ga ne bi bilo le nekaj dni. Niti ne smrdi po starem, vse je popolno,« je navdušena Gillian, ki zdaj poziva neznanca, ki je dragocenost dostavil, naj se razkrije, da se mu lahko osebno zahvali. Tudi če gre za tatu avtodoma, bi se mu rada zahvalila, saj so njeni otroci prvič videli poročne fotografije. Zdaj vedo, kakšen je bil očka brez sivih las ...