Alena Vogrinca Vesela odpeljala policija

Talentiranega pevca so v sredo neveselega prisilno privedli na sodišče.

Objavljeno
17. februar 2011 16.13
R. T.
R. T.
Alen Vogrinec Vesel je dan pred svojim prvim koncertom, odkar je samostojni podjetnik, začel nič kaj zvezdniško. V mrzlem jutru, v sredo ob 7. uri, so na njegova vrata v Kočevju potrkali policisti z nalogom za prisilno privedbo na ljubljansko sodišče. Alen, ki ni vedel, za kaj gre, je prepričeval policiste, da gre za pomoto. A bil je kar pravi – le da je na zadevo preprosto pozabil in mislil, da je zanj končana.

Zgodilo se je pred štirimi leti v Kočevju, kjer je takrat stanoval z družino. S hčerko se je vračal iz vrtca, ko je bil po naključju priča uličnemu pretepu dveh narkomanov. V spor se kot mimoidoči ni vmešal, a eden od pretepačev ga je navedel kot pričo dogodka. »Vmes sem resda dobil sodno vabilo na zaslišanje, vendar sem pozabil na to, predvsem zaradi norije v obdobju Talentov in po njih. Poleg tega smo z družino odšli iz Kočevja, zato drugega vabila nisem dobil in ga tudi nisem mogel dobiti. Sodišču to, kot kaže, ni bilo znano,« je razložil dolenjski čudežni glas.

Ker Alen ni sporočil spremembe naslova, je sodišče to štelo za izmikanje in je odredilo prisilno privedbo. Ko so tako na njegova vrata potrkali kočevski policisti, ga je skoraj kap, po krajšem pregovarjanju pa se je le pomiril. »Policisti so le opravljali svoje delo in niso nič krivi, čeprav so me odpeljali s policijsko marico,« je dodal Alen z upanjem, da je zadeva zdaj zanj končana.