Anka Senčar (65) je ostala v Egiptu

Nekoč zelo uspešna manekenka, popotnica in publicistka živi v Hurgadi.

Objavljeno
16. februar 2011 08.44
R. T.
R. T.
V nevarnih dneh egiptovske vstaje proti diktaturi predsednika Mubaraka so zaradi nemirov in izgredov državo množično zapuščali turisti in tamkaj živeči tujci, med njimi tudi Slovenci. V mondeni Hurgadi že nekaj let živi tudi najuspešnejša in najboljša slovenska manekenka vseh časov Anka Senčar. Večna popotnica, ki je živela že na vseh celinah sveta, se je pred tremi leti – po smrti četrtega moža Boba – presenetljivo ustalila na severu Afrike in tudi najnovejši nemiri je niso pregnali. Anka vztraja v deželi faraonov.

Princesa Hurgade je tu edina Slovenka

Kot je povedala v telefonskem pogovoru, je ostala edina Slovenka v Hurgadi in najbrž ena izmed redkih v Egiptu. Čeprav so nemiri izbruhnili tudi v tem mestecu, ni bilo tako hudo kot v prestolnici, je razložila 65-letna Anka, princesa Hurgade, kot so jo poimenovali njeni egiptovski prijatelji. Nemirni čas je ni prestrašil, navsezadnje že ima podobne izkušnje s popotovanj. Spominja se dogodkov v Šrilanki, Bangladešu, Južni Afriki in še kje. »Razumem, da je ljudi strah, a menim, da je škoda, ker vsi zapuščajo tako lepo državo.«

Med izgredi je Ankin prenosni telefon ves čas deloval nemoteno, težave pa so bile s spletom in pri komuniciranju po elektronski pošti. Ob odstopu diktatorskega predsednika se je avanturistka iz Trbovelj tudi sama pridružila rajanju na ulicah in se veselila z ljudmi, saj obstaja upanje, da se začenja svetlejše obdobje egiptovske države.