April (22) izdali najbližji, najbolj zameri fantu

Bila je že tik pred tem, da zapusti tekmovanje na letošnji Emi.

Objavljeno
22. februar 2011 13.51
Maja Kepic
Maja Kepic
Vsaka medalja ima dve plati, pravijo. In s slavo ni nič drugače. V mali Sloveniji sicer težko govorimo o zvezdnikih, morda je ustrezneje reči, da imamo ljudi, ki so medijsko izpostavljeni. Pevka April, denimo, v zadnjem času – zlasti pa odkar je znano, da je bila povabljena na Emo 2011 – pridno polni medijski prostor. Prejšnji teden je v javnosti dvignilo največ prahu razkritje njene identitete. Skoraj eno leto se je dokaj uspešno skrivala za velikimi sončnimi očali in kričečo šminko, a tega je zdaj konec. April je 22-letna Domžalčanka s pravim imenom Špela Papež – razkritje v medijih je že terjalo davek tudi v zasebnem življenju priljubljene pevke.

»Fotografije, ki so bile prejšnji teden objavljene v različnih medijih, so bile ukradene s facebooka, kjer pa jih je objavil moj fant. Ne vem, kdo jih je predal v roke novinarjem, je pa moral biti nekdo od mojih najbližjih sorodnikov ali prijateljev, saj ima zelo malo ljudi dostop bodisi do mojega bodisi do fantovega zasebnega profila,« je razočarano pojasnila ogorčena pevka. Sama trdi, da ne glede na objavljene fotografije še vedno stoji za svojo podobo in bo minilo še precej časa, da se bo kot April pojavila v javnosti brez očal. »Slovenija je pač premajhna in prej sli slej bi se našel kdo, ki bi me prepoznal, če ne drugje, pa v službi,« je prepričana Domžalčanka.

Dodala je še, da je bila najbesnejša na fanta, saj si je prav on dovolil objaviti njune zasebne fotografije na najbolj obiskanem spletnem socialnem omrežju. »Ko sem začela kariero kot pevka April, sva se dogovorila, da tudi on z medmrežja umakne ves fotomaterial, kjer se pojavljam kot Špela. A očitno mu je bilo težko razumeti tudi tako preprosto pravilo,« je še povedala temperamentna mladenka, ki ni skrivala, da je vse skupaj dodobra načelo njuno zvezo. Fantova napaka je bila morda celo usodna.

Nekaj pa je le postalo jasno: tako Špela kot April sta zelo svojeglavi in včasih se zdi, da bi najraje šli z glavo skozi zid. Znani glasbenik Raay, ki že vse od začetka skrbi za Aprilino podobo in njeno pojavljanje v javnosti, nam je zaupal, da je bila muhasta pevka že tik pred tem, da zapusti Emo. »Ko je izvedela, da bo komisija sproti komentirala vsako skladbo in izvajalca, je bila zgrožena. Rekla mi je, da ne bo nastopala, saj so jo povabili in res ni pričakovala, da se bodo potem vedli, kot da bi se sama podala na šov tipa Slovenija ima talent,« je povedal član skupine Tangels. Ker pa je Raay kot avtor skladbe že potrdil sodelovanje na Emi in ima tako obveznosti do nacionalke, sta se skupaj odločila, da bo najboljše, če pomirita strasti. »Bilo je težko, a se je izplačalo. April pa od Eme, kot zdaj poudarja, pričakuje res dobro zakusko in to je tudi vse,« je še sklenil Raay.