Atomična Vesna noseča, Petra poškodovana

Atomik Harmonik je za obe že našel zamenjavo, Matejo in Sašo.

Objavljeno
03. november 2011 20.55
Posodobljeno
04. november 2011 08.00
Maja Kepic
Maja Kepic

Niso minili niti trije meseci od izida zadnje plošče priljubljene skupine Atomik Harmonik, že je kot strela z jasnega udarila novica, da zasedba (spet) razpada. Tudi tokrat bo ambiciozni pevec in vodja skupine Jani Pavec zamenjal obe dekleti: bujno obdarjeno Vesno in Petro bosta nadomestili Mateja in Saša, plavolaski, kakopak.

Ena noseča, druga ima težave z zdravjem

»To leto nam ni naklonjeno, da bi ostali v isti zasedbi. Smolo imamo s puncami, ker ima Petra resne zdravstvene težave, zaradi katerih še nekaj mesecev ne bo mogla brezskrbno skakati po odrih, Vesna pa je v veselem pričakovanju. Petri želimo čimprejšnje okrevanje, Vesni pa, da bo dobra in skrbna mamica,« je za Slovenske novice povedal Pavec.

Pavec je optimist

Urnik skupine je polno zaseden s koncerti, ki zaradi menjave članic ne bodo odpadli. »Srečo smo imeli, saj sta tako Mateja kot Saša odlični glasbenici in sem prepričan, da se bomo ravno tako dobro ujeli kakor s prejšnjima dekletoma,« je glede prihodnosti skupine optimističen Pavec. »Ponosni in veseli smo tudi, da nas že nekaj časa na bobnih spremlja Dejan Vunjak, sin legendarnega Brendija, ki skupini daje poseben čar.«

Že devetič na novo

Po sedmih letih delovanja skupine Atomik Harmonik (v prvotni zasedbi sta peli markantni Špela Grošelj in Špelca Kleinlercher) Pavec spet začenja na novo – tokrat že devetič. Kot pravi, se jih oboževalci kljub nenehnim menjavam še niso naveličali. No, zlobni jeziki vseeno opletajo, da je upad obiska njihovih koncertov očiten.