Bratož odhaja, Bergant (43) prihaja?

Govorice o prihodu Igorja E. Berganta na Odmeve so vedno glasnejše.

Objavljeno
03. februar 2011 15.22
P. P.
P. P.
Na Televiziji Slovenija se obetajo večji premiki, med drugim tudi med voditelji oddaje Odmevi. Najbolj je v javnosti odjeknila novica, o kateri je že poročal Žurnal24 in danes piše Požareport, namreč da naj bi Igor E. Bergant (43) po novem postal voditelj informativne oddaje Odmevi.

Dozdajšnjega športnega komentatorja Berganta, ljubiteljskega tekača in udeleženca številnih rekreativnih tekov, si mnogi nikakor ne predstavljajo kot voditelja osrednje hišne informativne oddaje, saj je pač sinonim za športne in s športom povezane dogodke. V Sloveniji se doslej tak premik voditeljev še ni zgodil, najbrž z razlogom.

Prostor za Berganta naj bi bil narejen z odhodom Tomaža Bratoža. Ta je na nacionalko prišel leta 2008 s konkurenčnega POP TV.

Novico smo preverili na RTV Slovenija, v službi za odnose z javnostjo. Mojca Jerman nam je odpisala: »Spremembe na omenjenih področjih bodo in so v pristojnosti odgovorne urednice Informativnega programa Televizije Slovenija Ksenije Horvat Petrovčič. Ta trenutek uradnih sprememb voditeljskih imen še ni. Odločitve torej še niso dokončne.«