Danica Lovenjak (26) je prava morska volkulja

Fante je presenetila tako na vodi in tudi, ko je padla noč.

Objavljeno
01. marec 2011 14.58
Ba. P.
Ba. P.
Danica Lovenjak (26), seksi lepotička iz Prekmurja, ima v krvi občutek za vodo. Če vemo, da oblinasta blondinka prihaja s panonskih ravnic, ki jih je svoj čas prekrivalo morje, je vsaj malo verjeti, da je evolucija severovzhodnim rojakom v DNK-vijačnici pustila kakšen morski zapis. Sicer platinasta mladenka ne bi že drugo leto zapored osvojila naslova jadralske prvakinje.

Na povabilo Burin Yachting Cluba se je udeležila prve letošnje regate, Karnevalske regate, ki je potekala v organizaciji YC Biograd. Danica takole strnjuje vtise: »Bila sem v ekipi z domačinom Lukom Šangulinom, ki je privozil prvo mesto z jadrnico X-Cite med 50 jadrnicami,« je ponosna prekmurska skiperka, ki je za nagrado prejela 34-kilogramskega oslička. »Imeli smo idealen dan za jadranje, torej z veliko vetra. Drugače pa sem že drugič v svoji kratki jadralni dobi stala na stopničkah.«

Med posadkami iz Hrvaške, Češke, Italije, Madžarske, Nemčije in Kitajske se je slovenski čoln odrezal po najboljših močeh, zagotovo pa je bila morskim volkovom Danica v nesluten navdih. Fante je presenetila tudi na večerni zabavi po zmagi, saj se je sicer mirna deklina prelevila v pravega hudička. No, hudiča jim vendarle ni pokazala, saj so jo fantje tako rekoč kupili za svojo in jo že zapisali med skiperje na prihodnji regati naslednje leto.