Dobri nameni, veliko razočaranje: dražba je žalostno propadla

Na dobrodelni prireditvi za Golnik niso zbrali niti enega evra.

Objavljeno
28. oktober 2011 21.28
Posodobljeno
31. oktober 2011 08.30
M. K.
M. K.

Znamenita bolnišnica za pljučne bolezni in alergijo Golnik letos praznuje častitljivih 90 let. Ob svojem jubileju so septembra organizirali slikarsko kolonijo, z udeležbo 26 akademskih in ljubiteljskih umetnikov, ki so skupaj ustvarili 55 umetniških del in jih razstavili v Galeriji Mestne občine Kranj.

Prejšnji četrtek so v občinski zgradbi v Kranju pripravili dražbo del, izkupiček bi namenili prepotrebni prenovi laboratorija za mikrobakterije. Na prodaj je bilo 29 slik 13 slikarjev. Izklicne cene so bile med 200 in 1000 evri. Dražbo naj bi vodil Tone Fornezzi.

Naj bi, kajti pol ure po napovedanem začetku humanitarne avkcije ni bilo v dvorani niti enega samega občana. Prišla je le peščica slikarjev, ki so bili nad (ne)odzivom zelo razočarani. Čeprav je uprava bolnišnice Golnik veliko truda vložila v oglaševanje dobrodelne dražbe, poslali so na desetine vabil, dražbo najavili v Gorenjskem glasu, na radiu Kranj in gorenjski televiziji, je bil odziv katastrofalen. Razočaran je bil tudi župan Mohor Bogataj, ki je napovedal, da bodo dražbo ponovili 2. decembra na Brdu pri Kranju, v sklopu občinske proslave.