Jani Pavec zlorablja plavolase pevke?

Vesnin oče nam je razkril, da so pravi vzrok v resnici Pavčevi dolgovi.

Objavljeno
11. november 2011 19.39
Posodobljeno
12. november 2011 06.00
Maja Kepic
Maja Kepic

»Je mlada Vesna Kociper nova žrtev Janija Pavca?« smo marca zapisali pod fotografijo simpatične Radomljanke, ko je izšel članek o njeni predhodnici Darji Gajšek. Ta nam je razkrila, da je skupino Atomik Harmonik zapustila zaradi alkohola in petja na plejbek, povedala pa je tudi, da se ji vožnja na vaje in nastope ni izplačala niti časovno niti finančno, saj očitno ni imela kritih niti stroškov prevoza. Dobrega pol leta pozneje je kot strela z jasnega udarila novica, da Jani spet menja obe pevki. »Petra (Crnjac, op. p.) ima resne zdravstvene težave, Vesna pa je v veselem pričakovanju,« nam je prejšnji teden sporočil Jani.

Dal ji je 130 evrov

Po nekaj dneh smo v naše uredništvo prejeli ogorčeno pismo Vesninega očeta, v katerem je zapisal, da njegova hči sploh ni noseča in da so to le Pavčeve izmišljotine, s katerimi želi prikriti, da je Vesna skupino zapustila zato, ker je bila za nastope plačana občutno premalo. »Laži, ki se tičejo otrok, posebno še nerojenih, pa se mi zdijo res zadnji stadij normalne komunikacije,« je zgrožen Vesnin oče Franci. Zdaj že nekdanja članica skupine Atomik Harmonik nam je v telefonskem pogovoru povedala: »S fantom sva se odločila, da o najinih intimnih zadevah ne bova razpravljala v javnosti, zato tudi nosečnosti ne bom niti potrdila niti zanikala. Res pa je, da mi Jani še dolguje določeno vsoto denarja, ki ga bom, upam, čim prej dobila.« 
O tem smo vprašali tudi Pavca, a kakršne koli dolgove zanika. Še več. »Prepričan sem, da take govorice niso prišle iz Vesninih ust,« nam je v odgovoru samozavestno zatrdil Jani. Nadvse zanimivo in zgovorno pa je tudi, da je še isti dan Vesninemu očetu prek telefona sporočil, naj pride po njen denar. »Izročil mi je 130 evrov, kar pa še zdaleč ni celoten znesek, ki ga dolguje moji hčeri,« nam je še povedal Franci.

Tudi Tejči 
čaka na denar

Zasedba skupine se je v sedmih letih delovanja spremenila že devetkrat. »Če bi bilo vse v redu, mu pevke ne bi uhajale kot po tekočem traku,« je prepričan Vesnin oče. Za mnenje smo vprašali tudi Matejo Vuk, bolj znano kot Tejči, ki je pri Atomik Harmonik nastopala kar štiri leta. »Jani dolguje denar tudi meni, a očitno sem kar optimistična, saj po dveh letih, odkar sem zapustila skupino, še vedno verjamem, da ga bom dobila,« nam je povedala Tejči, ki se zdaj preživlja z delom vzgojiteljice v domžalskem vrtcu. Pavec se je pred časom preizkusil tudi kot gostinec – najel je prostore planinskega doma v Komendi, kjer je pod njegovim vodstvom obratovala gostilna Slovenski hram. »Kmalu sem videla, da to ne bo dolgo šlo, saj o poslu nima pojma,« nam je razkrila ena od njegovih zaposlenih (ime hranimo v uredništvu, op. p.). Pavec je gostinstvo že pred časom res opustil, po Komendi pa se še vedno govori o dolgovih do njegovih bivših zaposlenih, kar nam je potrdila tudi naša sogovornica.

»Z Janijem sva določila datum, do katerega mi mora dati dolgovani denar, sicer bom šla v tožbo,« nam je ob koncu pogovora še dejala Vesna. Za njo in Petro je Pavec kot vodja skupine Atomik Harmonik že našel zamenjavo in zdaj bi se bilo morda (spet) smiselno vprašati: sta mladi plavolasi pevki, Saša in Mateja, le novi Janijevi žrtvi?