Je zmaga na Emi res že oddana?

Nocoj bomo izvedeli, kdo nas bo letos zastopal na Evroviziji.

Objavljeno
27. februar 2011 15.54
P. P.
P. P.
Deseterica povabljenih izvajalcev bo ob 20. uri začela boj za zmago na letošnjem nacionalnem izboru za evrovizijsko popevko. Na odru se bodo zvrstili Rock Partyzani, Tabu, Nina Pušlar, Maja Keuc, Feliks Langus, LeeLooJamais, April, trio Sylvain, Mike Vale in Hannah Mancini, Time to Time in Omar Naber. Zmagovalec nas bo 12. maja zastopal na drugem polfinalnem večeru Evrovizije v Düsseldorfu.

Vse nastope bo najprej ocenil strokovni trio, ki ga sestavljajo Mojca Mavec, Severina in Darja Švajger, dve najbolje ocenjeni skladbi pa se bosta uvrstili v superfinale, v katerem bodo gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem (po stacionarnih in prenosnih telefonih) izbrali zmagovalno skladbo. Glasovanje bo trajalo 10 minut.

Sta finalista že določena?

Ker bo imela strokovna žirija zelo veliko vlogo pri določanju zmagovalca, so se v javnosti minuli teden že pojavile govorice, da naj bi bilo že dogovorjeno, kdo ne sme v finale. Tam naj si zaradi večjih stroškov ne bi želeli skupine, prav tako pa tudi ne drugouvrščene na šovu talentov Maje Keuc, ker je pač prepoznavni obraz konkurenčne POP TV.

Za favorite naj bi sicer veljali prav Keučeva, Nina Pušlar in Omar Naber. Bosta pa Keučeva in Pušlarjeva na odru imeli tudi podporo svojih fantov – za spremljevalni zabavni program bo namreč skrbela plesna skupina Maestro, v kateri plešeta Anžeta, Majin Zalar in Ninin Škrube.

Program bo tokrat povezoval Klemen Slakonja.