Kako živita brata Janković?

Damijan živi v luksuznem Močeradu, Jure v grosupeljski koloniji.

Objavljeno
09. marec 2011 12.50
E. N.
E. N.
Damijan (35) in Jure (27) sta v zadnjem času najbrž najbolj znana slovenska brata. Ne le zaradi očeta srečnega imena, marveč tudi zaradi lastnih del. Oba poslovneža sta morala pred časom pričati pred državnozborsko komisijo o sumljivi preprodaji zemljišč in oba sta bila podobno nezgovorna. Za Jureta bi lahko rekli, da mu je muca jezička popapala. Že ve, zakaj. Kakor koli, za pogled od zunaj se zdi, da se fanta ne pustita motiti.

Živita bogato življenje bogataševih sinov: Damijan v Ljubljani, v mondenem stanovanjskem kompleksu na Prulah, ki sta ga arhitekta Jure Sadar in Boštjan Vuga poimenovala Kondominij, bolj pa se ga je prijelo ljudsko ime – Močerad. Glede na zunanjost objekta je razlaga imena odveč. V stavbi je 15 luksuzno zasnovanih stanovanj s skupno avlo, notranjim zimskim vrtom in zunanjim poletnim atrijem.

Najbrž ni treba poudariti, da so si tu domove lahko privoščili le izbranci. Ravno zdaj je na primer na prodaj eno od stanovanj, štirisobno, velikosti 137 kvadratnih metrov, z atrijem, cena – 650.000 evrov. Jure je z družino (žena Vesna, hčerka Julia in sin Vall) na začetku Grosupljega, v četrti Brvace, kjer ima hišo ob glavni cesti v nekakšni koloniji, kot bi bili v Angliji ali na Irskem. Juretov neposredni sosed je rokometni trener Tone Tiselj, veliki prijatelj Zorana Jankovića še iz časov evropskih uspehov rokometašic Krima.