Njegovo občinstvo so otroci in tašče

Testi kažejo, da je v resnici introvertiran.

Objavljeno
05. november 2011 15.32
Posodobljeno
06. november 2011 20.15
Maja Debeljak
Maja Debeljak

Priljubljen je najbrž vsaj toliko kot Mario (42). Tudi zato, ker ga za nameček primerjajo še z Borisom Kopitarjem, kar pomeni, da pritegne tudi tisti sloj televizijskih gledalcev, ki vsaj ob petkih zvečer še vztrajajo pri domačijsko usmerjeni nacionalki.

Jurij Zrnec (33), na primer, se šali, da imata z Boštjanom Romihom (35) pravzaprav enako občinstvo – otroke in tašče. Ampak s tem v resnici podcenjuje Romihovo priljubljenost. Ta je namreč večja in globlja, kot si misli Jurij. Pa ne le on, ampak še marsikdo.

Moti jih njegov honorar

Boštjan Romih je, tako se zdi, namreč slaven nekoliko bolj po tiho, a silovito. Iz oddaje Na zdravje, kjer si prostor pred kamerami deli s sovoditeljico Jasno Kuljaj (29), se je že nekajkrat domnevno poslavljal. A je še vedno tam, zaradi njegovega honorarja pa se menda jezita tako voditeljsko manj cenjena Jasna kot tudi Sašo Hribar (51), na primer, ki sicer cilja na povsem drugačno občinstvo. Takšno, ki s frajtonaricami nima veliko skupnega. Boštjan z njimi nima kakšnih večjih težav.

Osebnostni testi menda kažejo, da je Boštjan Romih introvertirana, torej bolj vase obrnjena oseba, a sebe in družino, ta se je letos poleti povečala še za tretjega otroka, hčer Lilo, preživlja s povsem drugačnimi rečmi. Z nastopanjem pred televizijskimi kamerami in radijskim mikrofonom na Radiu 1, vodenjem najrazličnejših prireditev, Festival družin je le ena od njih, ter poučevanjem retorike, govorništva in javnega nastopanja. Dobro mu gre, nova hiša na oddaljenem obrobju Ljubljane, ki ga je sicer, tipično slovensko, pahnila v dolgoletno zakreditiranost, že kaže na to.

Samozavesten in prijazen

Samozavesten je, zelo brihten, povrhu prijazen. Z mediji živi v miroljubnem sožitju. Povoda za trač jim ne da, ker je pač priden fant, vrata svojega doma pa odpre ravno toliko, da so voajerski firbci potešeni. »Ne vem, al' kriva luna je al' kakšna vila, a jutro to usoda b'la je z nami mila,« je menda pisalo v sporočilu, ki ga je poslal prijateljem in znancem, ko se je rodilo njegovo tretje dete, Lila. Nekaterim medijem je nato naklonil še fotografije novorojenke, dvorišča svojega doma ter družinske idile, ki jo poleg žene Lare ob Lili soustvarjata še otroka Rosa in Dan ter kuža in mačke.

Boštjan je pragmatik

A da ne bo tega, kar pišem, nazadnje kdo razumel narobe – z idilo pri Romihovih, v katero tu in tam zaradi potreb Boštjanove medijske službe spustijo tudi javnost, ni nič narobe. Hvala bogu, da se v teh časih kdo med nami zdi v resnici srečen in zadovoljen.

In ko smo že pri tem – Boštjanovo vztrajanje v oddaji Na zdravje v vseh teh letih bržčas le ni bilo vedno povezano le z zadovoljstvom, ampak tudi s pragmatičnostjo. Nobena skrivnost ni, da ima Boštjan Romih glede televizijskega ustvarjanja višje cilje in ambicioznejše zamisli, kot jih lahko uresničuje v Na zdravje ali so mu jih ponujale oddaje tipa Raketa pod kozolcem ali licenčne Lepo je biti milijonar. A Boštjan je pragmatik. Za šov po italijanskem vzoru na slovenskih televizijah, naj si bo nacionalka ali komercialka, pač še nekaj časa ne bo priložnosti. Kredit pa je treba odplačati.

Učil je v Rusiji

Boštjanu Romihu, ki je študiral ruščino in jezikoslovje ter med drugim pred leti v Rusiji tamkajšnje študente učil slovenščino, različnih talentov ne primanjkuje. Tudi zato in predvsem ker ve, kaj občinstvo pričakuje od svojih medijskih ljubljencev, se je predstavil tako v Zvezde pojejo kot tudi v Zvezde plešejo.

Ena od njegovih drznejših potez je bilo gostovanje v oddaji As ti tud not padu. Bilo je v času, ko se je na nacionalki pogajal za novo pogodbo za oddajo Na zdravje. Hoja po robu, saj se ve, kako zelo penijo šefi na nacionalki, ko gre kdo od njihovih na obisk h konkurenci, se mu je nazadnje izšla. Ali si takrat Boštjan v resnici ni po tiho želel, da bi ga, v bistvu rahlo naveličanega domačijskih petkovih večerov, vrgli iz Na zdravje, seveda ne vemo. Do nadaljnjega torej ostaja pred kamerami. Kot rečeno, bolj po tiho, ampak silovito slaven. Sploh zdaj, ko Mario počiva.