Rebeka (30) delfinčka skrila pred navtiki

Navtični veleslalom pomembnežev osrečil otroke Malči Beličeve.

Objavljeno
10. februar 2011 11.30
Maks Čop
Maks Čop
Če imaš jadra nekje na morju, a mornarsko čutiš tudi pozimi, potem je treba s smučkami odvijugati na navtični veleslalom v Kranjsko Goro; letos so pripravili že dvanajstega po vrsti. Rezultati razen tistim, ki so šli na stopničke, niso bili pomembni, povprašamo pa se lahko, ali morda Slovenija ni kakšna pomorska velesila, saj se je na štartu nabralo več kot štiristo ljubiteljev smučanja in jadranja. Najbrž niso vsi jadralci, ampak navtični veleslalom, ki se potem konča z regato na morju, postaja prestižna prireditev, na kateri je zelo pomembno biti.

Še zlasti pozneje v prostoru za zelo pomembne, kjer so bili pravzaprav vsi, ki so nastopili in jim je streglo osebje kranjskogorske HIT Alpinee, in sicer tako, kot se spodobi samo še na tekmah za svetovni pokal.

Jadralci so (si) razdelili kolajne in uporabne nagrade (menda v vrednosti 10.000 sponzorskih evrov), podarili pa so še 2000 evrov od štartnin za otroke iz Mladinskega doma Malči Beličeve, ki bodo zimske počitnice zaradi njih preživeli smučarsko.
Nastopila je tudi Rebeka Dremelj, a je bil njen delfinček z izbokline nad srčkom, ki se je bohotil na plakatih, skrbno skrit za pleteninami.