Se je Boris Gorenc res lotil otroka?

Gorenc naj bi bil otroka najprej z glavo udaril v čelo, nato pa še oklofutal.

Objavljeno
28. oktober 2011 13.06
Posodobljeno
28. oktober 2011 15.00
P. J.
P. J.
LJUBLJANA – V sredo je na Osnovni šoli Franceta Bevka v Ljubljani potekala košarkarska tekma mlajših sekcij, na kateri naj bi bilo prišlo do pretepa, v katerem je bil po besedah našega bralca udeležen tudi nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Boris Gorenc.

Najprej z glavo v čelo, potem še klofute

»Gorenc je na tekmo očitno prišel spodbujat svojega sina,« je zapisal naš bralec, ki je bil priča dogodkom po tekmi. »Po koncu tekme je eden izmed otrok, ki je na tekmi navijal, opsoval sodnika. Gorenc je začel otroka na agresiven način pozivati, naj preneha,« je zapisal bralec, ki želi ostati anonimen. Otrok, star 13, 14 let, nekdanjemu košarkašu ni ostal dolžan in mu je dejal, naj ga pusti pri miru. »Gorenc ga je z glavo udaril v čelo, nato pa ga je še oklofutal.«

»Pretep so pomirili prisotni, na kraj dogodka pa so poklicali tudi policijo, ki je dogodek popisala,« je še zapisal.

»Ne vem, o čem govorite«

Za komentar smo prosili tudi Borisa Gorenca, ki je dejal: »Kaj da sem? Ne vem, o čem govorite.« Kot nam je zaupal v telefonskem pogovoru v sredo, ni obiskal tekme na omenjeni osnovni šoli. »V sredo me sploh ni bilo v Sloveniji, bil sem v Italiji. Očitno je prišlo do pomote,« je povedal Gorenc.

Kaj se je v resnici dogajalo, smo poizkušali izvedeti tudi na šoli, kjer so nam samo potrdili, da je tekma v sredo res bila. »Za podrobnejše informacije pa se boste morali obrniti na organizatorja – na Agencijo za šport Ljubljana,« so nam dejali v tajništvu.

Policija potrdila posredovanje

Vprašanja smo posredovali tako na mestno občino Ljubljana, na oddelek za šport in na policijo. S policije nam je odgovorila predstavnica za stike z javnostjo Maja Ciperle Adlešič, ki je zapisala: »Lahko potrdimo, da so policisti posredovali v dogodku na eni izmed izobraževalnih ustanov na območju Policijske uprave Ljubljana. Zaradi spoštovanja določil drugega odstavka 287. člena kazenskega zakonika vam več informacij ne moremo posredovati.«

Odgovore oddelka za šport pa še pričakujemo.