Severina (38) v žiriji letošnje Eme!

Zmagovalec bo znan po telefonskem glasovanju gledalcev in poslušalcev.

Objavljeno
18. februar 2011 19.24
Sašo Kralj
Sašo Kralj
Televizija Slovenija bo letos drugače izbrala zastopnika za Pesem Evrovizije: poleg tega da nobenih skladb niso iskali prek javnega razpisa, ampak so deset izvajalcev k sodelovanju povabili, bo drugačen tudi izbor zmagovalne pesmi.

Po vsaki odpeti skladbi bo žirija v sestavi Darja Švajger (45), Severina (38) in Mojca Mavec (37) povedala, kaj je bilo po njihovem mnenju pri nastopu dobro in kaj ne. Medtem ko se bo Darja Švajger osredotočila na petje, bo Severina komentirala celoten glasbeni vtis, torej ocenila možnosti, da bi bila skladba na Evrosongu, ki bo letos v Düsseldorfu v Nemčiji, hit. Mojca Mavec, ki je Emo spoznavala tudi kot voditeljica izbora, evropski festival pa kot komentatorka, se ne bo obregnila ob glasbeni vidik, ampak bo komentirala druge elemente, kot je na primer scenski nastop.
Vsaka od njih bo nastope tudi ocenila, in sicer z ocenami od ena do pet. Nastopa, ki bosta skupno prejela največ glasov, se bosta isti večer pomerila v finalu, v katerem bodo o zmagovalcu odločali v telefonskem glasovanju le gledalci in poslušalci. Tega, s koliko točkami je bil ocenjen vsak od desetih nastopov, ne bomo izvedeli.

Tekmovalci bodo na Emi, ki bo prihodnjo nedeljo v studiu 1 TVS, nastopili v temle vrstnem redu: prvi bodo Rock Partyzani, ki jim bodo sledili Tabu, Nina Pušlar, Maja Keuc, Feliks Langus, Leeloojamais, April, združeni Sylvain, Mike Vale in Hannah Mancini ter na koncu še Time to Time in kot zadnji Omar Naber.

To nedeljo bo v oddaji Spet doma na TVS 1 mogoče prisluhniti tudi izsekom iz zadnjih treh skladb, ki se bodo potegovale za zmago: nastopili bodo Leeloojamais, Sylvain, Mike Vale in Hannah Mancini ter Tabu.

Darja Švajger je Slovenijo na Pesmi Evrovizije zastopala dvakrat: leta 1995 je bila s Prisluhni mi v Dublinu sedma, leta 1999 pa je v Jeruzalemu z balado For A Thousand Years osvojila enajsto mesto. Severina je Hrvaško zastopala leta 2006, in sicer v Grčiji. S poskočno skladbo Moja štikla je osvojila 12. mesto.