Slovenija ima že drugič talente – trije izstopajo

Kandidati, ki so očarali: Martina Šraj, Ekatalina iz Rusije in Jaka Vižintin.

Objavljeno
27. februar 2011 19.00
Maja Kepic
Maja Kepic
Letošnja pomlad bo poleg toplejših dni in prebujajoče se narave prinesla še marsikaj novega; nove obraze, nove talente, nove zvezde. Naša največja komercialna televizija pripravlja drugo sezono priljubljenega šova Slovenija ima talent. Na malih zaslonih bo prvič šele konec marca, snemanje oddaj pa že poteka. Vsem, ki nestrpno pričakujete drugo sezono šova, vam za pokušino predstavljamo nekaj kandidatov, ki zbujajo največ pozornosti in so pred žirijo – Brankom Čakarmišem, Lucienne Lončina in Branetom Kastelicem – predstavili v ljubljanski Drami.

Lani na Emi, letos na talentih

Martina Šraj
je 18-letna gimnazijka, ki prihaja iz Domžal. Od vseh, ki so nastopili pred strogo žirijo (tudi letos bo najtežje prepričati Branka), je Martina edina, ki se je pravzaprav že pobližje spoznala s slovensko glasbeno sceno; s pesmijo Dovolj ljubezni je namreč nastopila na lanski Emi. »Ker za mano ni stala nobena ekipa, ki bi po tem festivalu skrbela za pojavljanje v medijih in bi mi tako zagotovila tudi več nastopov, sem se odločila, da se prijavim na šov Slovenija ima talent,« je povedala Domžalčanka, ko smo jo vprašali, ali ji nihče (še) ni očital, da ima zaradi izkušenj na velikem odru prednost pred drugimi kandidati. Na avdiciji se je predstavila s pesmijo If I ain't got you, ki jo v originalu poje Alicia Keys. »Tudi sama nastopam s to skladbo, pa je ne bi odpela tako dobro kot ti,« je Martinin nastop komentirala navdušena Lucienne.

Ekatalina, plesalka ob drogu in 20-letni Jaka


»Tvoja slovenščina je zelo seksi,« je v svojem slogu koketiral Brane Kastelic, ko je na oder stopila simpatična Ekatalina iz Rusije. V Slovenijo je prvič prišla že pred desetimi leti, na odru ljubljanske Drame pa se je predstavila s plesom ob drogu. »Če bo to kdaj olimpijski šport, bom z veseljem zastopala Slovenijo,« je po vročem nastopu dejala Rusinja.

Čeprav se pevci na avdicijah navadno predstavijo s pesmijo že znanega izvajalca, pa je 20-letni Ljubljančan Jaka Vižintin popolnoma očaral žirijo in gledalce z avtorsko skladbo. »Pesem je v angleščini in nima naslova, govori pa o tem, da prej ali slej ugotoviš, da se vsaka stvar v življenju zgodi z razlogom,« je svoj izdelek opisal simpatični Jaka, ki je, mimogrede, še samski.

Ponavljalci so tudi letos padli


Na oder ljubljanske Drame se je letos vrnilo tudi nekaj lanskih kandidatov, ki so še enkrat poskusili srečo, in to – brez izjeme – neuspešno. Zagotovo se še spomnite Tjaše Židan, ki je lani patetično skakala po odru in poskušala odpeti nekaj verzov. Njenih, seveda. »Mam vel'ko rito! Pa kaj! Mam tud' še celulit! Pa kaj!« je prepevala ekstravagantna 36-letnica z umetniškim imenom Tjasha Zhidan. »Nič nimam proti Damjanu Murku, a če ciljate na to, da se zgledujem po njem, se zelo motite,« je povedala Tjasha: »On promovira sebe, jaz pa zgolj svojo duhovnost.« Čeprav v njenih besedilih (tudi letos se je predstavila z avtorsko skladbo z naslovom Kazanova) tega ni zaznati, sama zase pravi, da ustvarja zgolj pomenljivo glasbo z globokimi besedili. »Čao, Kazanova! Čao, čao! Rekla bom, da imaš lulčka vel'kega, da te v sramoto ne bi spravila,« poje letos.
Tudi Filipinec Henry Soldevilla, ki se je lani kot edini moški predstavil s trebušnim plesom, se je vrnil pred kamere. »Letos bom pa pel,« nam je razkril tik pred nastopom. Na odru je poskušal pričarati nekaj šarma legendarnega Franka Sinatre s pesmijo My way. »No way,« pa je bil po nastopu kratek komentar Branka Čakarmiša. Gledalci so izžvižgali tudi Metoda Fajfarja, ki je lani na jeziku ugasnil cigareto, letos pa je pred žirijo samozavestno sestavljal rubikovo kocko, prepričan, da je bolj talentiran kot vsi drugi kandidati. »Greh je, da tratiš naš čas. Pojdi z odra,« je bil strog Branko, ko je tudi Brane kot tretji pritisnil na rdeči gumb.