Talentka Maja Keuc (19) gre na Evrovizijo!

Ker je finale 12. maja, tam ne bo prepevala druga finalistka – April.

Objavljeno
27. februar 2011 22.41
P. P.
P. P.
Letošnja Ema je bila drugačna. Nastopajoči so bili povabljeni, scena daleč od festivalskih, ki smo jih bili vajeni doslej. No, spodrsljaji so se še dogajali, a to je pač čar oddaj v živo.

Strokovne žirantke so bile takšne, kot so jih pač določili – ena domača deklarirana pevka, ena njena kolegica iz naše najbližje soseske in ena občasna prepisovalka, ki rada skače čez planke. Severinina prevajalka je bila bolj moteča kot ne, a jo zakon pač zahteva. Pevski nastopi? Vsaka ušesa imajo svojega malarja, tako nekako.

Finalistki, ki ju je določila žirija pa ... vsaj mladi in sveži na tej sceni sta. Zmagovalno pesem bodo pred odhodom v Nemčijo itak še vzeli v roke in pilili. Je bilo pa zanimivo videti, kako so se Anžetu Zalarju iz Maestra, ki je Klemnu Slakonji predal drugo kuverto z imenom finalistke, usta razpotegnila v nasmešek, ko je voditelj prebral ime – plesalčevega dekleta.

Po desetminutnem glasovanju poslušalcev in gledalcev, Severinini Štikli in Darji Švajger ter pevskem dodatku Slakonje je na koncu slavila Maja Keuc. Druga je bila April.

Z zmago Keučeve so bile tudi ovržene govorice, da talentirana pevka ne bi smela zmagati, ker je bila lani druga na izboru talentov konkurenčne, komercialne televizije.