V Stožicah Chemical Brothers in Sting, v Izoli Elton John!

Kot četrtega bi lahko dodali Mobyja, ki naj bi v Ljubljano prišel na festival Mars.

Objavljeno
01. februar 2011 16.18
Mi. S./STA
Mi. S./STA
Chemical Brothers, Sting in Elton John so tri velika imena, ki bodo letos nastopila v Sloveniji. Novica o prvih dveh je sveža, pričakujejo jih 3. oziroma 10. junija v Stožicah, medtem pa gredo vstopnice za Eltona Johna, ki bo 2. julija gostoval v Izoli, za med.

Chemical Brothers Stožice 3. junij

Kemična brata, Ed Simons in Tom Rowland, že leta slovita kot najbolj inovativna predstavnika in izvajalca elektronske plesne glasbe, oklicali so ju za guruja žanra big beat electronic dance. Potem ko sta lani izdala novo ploščo Further, se bosta marca podala na krajšo turnejo po Avstraliji, poleti sta vabljena na najprestižnejše festivale v Evropi. Ljubljana ju bo gostila 3. junija v Stožicah, vstopnice pa so že v prodaji.

Sting Stožice 10. junij

Če ne s Chemical Brothers, pa bo nova dvorana v Stožicah, ki sta jo koncertno krstila Leonard Cohen in Joe Cocker, Slovenijo zarisala na zemljevid svetovnih glasbenikov s Stingom, napovedanim za 10. junij. Angleškega glasbenika s pravim imenom Gordon Matthew Thomas Sumner ni treba posebej predstavljati. Konec 70. in v začetku 80. let je kot frontman zasedbe The Police ustvaril skladbe, kot so Every Breath You Take, Roxanne in Message in a Bottle, nato se je podal na samostojno pot. Svoje največje uspešnice je lani izvajal na turneji ob spremljavi simfoničnega orkestra.

Elton John Izola 2. junij

Za Eltona Johna, ki bo s skupino 2. julija nastopil na mestnem štadionu v Izoli, vlada veliko zanimanje. Dve cenovni kategoriji – sektor pred odrom in tribuna – sta po dobrem mesecu od začetka prodaje vstopnic skorajda razprodani. Z njegovimi zastopniki se bodo zato skušali dogovoriti o povečanju dogovorjene kapacitete za obiskovalce.