Zaljubljena uspešno premagujeta ovire

Skupaj sta spet srečna in živita polno življenje.

Objavljeno
10. november 2011 17.03
Posodobljeno
11. november 2011 06.00
Polona Pirc
Polona Pirc

Ljubezen ne pozna ovir in tudi 34-letna Nina Wabra in 22-letni paraolimpijec Gal Jakič jih ne. Ne v ljubezni ne kje drugje. No, nekaj preglavic jima občasno povzročijo tektonske ovire, a jih skupaj, predvsem Nina, ki je na vozičku krajši čas, premagujeta lažje.

Žalostni zgodbi

Ninina zgodba je v javnosti odjeknila marca letos – energična diplomirana novinarka, radijska voditeljica, moderatorka, povezovalka prireditev, nekdaj odgovorna za dogajanje v grosupeljskem Kongu, navdušena športnica, plesalka in še kaj, je imela maja 2010 hudo prometno nesrečo, po kateri je ostala tetraplegik. Galova izkušnja je drugačna, a pravzaprav precej podobna – tudi njemu se je življenje spremenilo čez noč. Zdrav, navihan, energije poln športnik je v najstniških letih odšel spat, zbudil pa se je hromih nog. Zdravniki še danes ne vedo pravzaprav, kaj se mu je zgodilo, uradna diagnoza je infarkt hrbtenice.

Življenje polno optimizma

Nina in Gal sta srečna, živita polno življenje, bogatejše od mnogo zdravih ljudi. Nina je že v službi, dela v protikorupcijski komisiji, kmalu pa se bo vrnila tudi za radijski mikrofon. Veseli se vsakega majhnega napredka, svoje stanovanje v domači družinski hiši ima skoraj že popolnoma prilagojeno in zase skorajda že skrbi sama. Gal je v tem že pravi mojster, študent fakultete za šport se v ponedeljek spet odpravlja na smučarske treninge v Kolorado v ZDA, kjer bo ostal mesec dni. Na sneg odhaja z malce težjim srcem, saj ga bo delček ostal v Ljubljani, pri Nini. 
Spoznala sta se junija in kmalu zatem tudi zaljubila. Nini je všeč Galova energičnost, optimizem in to, da je tako zelo pozoren. Ona ga je očarala predvsem s tem, da ima v tako kratkem času po nesreči v glavi tako razčiščeno glede svojega stanja. »Da je še zelo luštna punca, je pa še toliko lepše,« pove razneženi astrološki kozorog. Na leta se nista ozirala. Gal se je doslej izogibal zvezam na vozičkih, kot jih poimenuje, a je z Nino drugače, ker razmišlja podobno kot on. »Res je lažje, ker ti veliko stvari enostavno ni treba razlagati, oba veva, kakšne so.«

Ker imata kup obveznosti, urnike nenehno usklajujeta, da najdeta čas zase. Takrat sta najraje doma in se veliko pogovarjata. Gala je Nina precej umirila, prizna, čeprav je še vedno 'živec'. On pa jo vodi mimo ovir, tistih pravih in nekaterih v glavi, »tako da se še sama ne zavem, kdaj sem že mimo«, svojega fanta ljubeče pogleda astrološka škorpijonka.