Bi kupili uporabljen robec?

Na dražbi tudi Bieberjeva kača in polovica opečenca.

Objavljeno
14. november 2011 15.51
Posodobljeno
14. november 2011 17.00
P. J.
P. J.
Slavni si lahko privoščijo marsikaj. Za velike vsote denarja na dražbah prodajajo svoje osebne stvari ali pa to storijo tisti, ki jim je v roke prišlo nekaj, česar so se slavni dotaknili ali kar so nosili. Na dražbah pa se včasih znajdejo res nenavadni predmeti. Predstavljamo sedem najbolj čudnih.

Bi kupili uporabljen robec?

Justin Bieber se je, kot kaže, naveličal svoje kače Johnsona, ki ga je spremljala na podelitvi nagrad nagrad VMA. Izklicna cena za kačo je bila 732 evrov, neki kupec pa zdaj zanjo ponuja 4209 evrov. Dražba se bo končala konec novembra, zato se bo znesek zagotovo še povečal.

Leta 2008 si je med oddajo Jaya Lena igralka Scarlett Johansson z robcem obrisala nos. Gostitelj je robec uporabil v dobrodelne namene in ga prodal za 1520 evrov.

Čas je denar

Za žrtve cunamija in potresov na Japonskem je denar zbirala tudi Katy Perry. Založba jo je prosila, naj v dražbo vnese nekaj veselja in zabave, zato se je pevka odločila, da bo ponudila tortin okrasek. Prodala ga je za 3660 evrov, kupec pa ga bo dobil šele v začetku leta 2012.

Larry David se je odločil, da bo na dražbi za fundacijo Michaela J. Foxa ponudil svoj čas. Srečnež je za 3660 evrov kupil 20 minut Larryjevega časa.

Hočete posteljo, v kateri je umrl Jacko?

Leta 2006 so Justina Timberlaka povabili na radijsko postajo Z-100 in mu ponudili francoski opečenec, vendar je pojedel le polovico. 19-letnik je preostanek opečenca kupil za 2309 evrov.

Gary Coleman je upal, da bo z držabo dobil sredstva, s katerimi bo plačal svoje zdravstvene račune. Na eBayju je želel prodati svoje otroške športne hlače. Na koncu je sam zanje ponudil 292.847 evrov. Ker pa zneska nikoli ni vplačal, jih je za 366 evrov odkupil Jimmy Kimmel, hlače pa zdaj vidijo v njegovem studiu.

Na dražbi pa bodo prodali tudi posteljo, na kateri je umrl kralj popa Michael Jackoson. Dražba naj bi se začela naslednji mesec.