Cecino dediščino grabi Arkanova desna roka

Turbo folk zvezda je Djurkoviću dolgovala več kot 116.000 evrov.

Objavljeno
29. oktober 2011 18.14
Posodobljeno
31. oktober 2011 10.00
E. B.
E. B.

Srbska turbo folk zvezda se bo morala posloviti še od delčka svojega bajnega premoženja. Svetlana Ražnatović - Ceca namreč že dolgo dolguje denar domnevnemu vojnemu zločincu Vojislavu Djurkoviću iz bosanske Bijeljinje, sicer dobremu znancu njenega pokojnega moža Želja Ražnatovića - Arkana, in ker kljub številnim pozivom ni poravnala zneska, ji bo sodišče po zdaj že pravnomočni sodbi zaseglo prvo etažo oziroma 140 kvadratnih metrov razkošne beograjske vile, ki bo tako v kratkem predmet dražbe.

Arkanova desna roka


Djurković, ki je zahteval vračilo dolga z obrestmi, skupni znesek je tako dosegel več kot 116.000 evrov, je bil menda Arkanova desna roka: pri Bijeljini na severovzhodu BiH naj bi v devetdesetih posredoval pri izseljevanju muslimanskih prebivalcev, predvsem pa pri zasegu številnih dragocenosti in denarja, kot so omenjale številne priče na haaškem tribunalu. A kljub vsem obtožbam o okrutnih dejanjih nad civilisti (o katerih je spregovoril celo Slobodan Milošević) so Djurkovića po aretaciji 2005 po mesecu dni pripora izpustili, na bosanskem generalnem tožilstvu pa nočejo zaupati, ali so proti njemu sploh spisali obtožnico.

Pod hipoteko

Ceca si je vse zakuhala sama, meni Djurković. Potem ko si je izposodila denar, se je tako dolgo izmikala poravnavi dolga, da je zadeva prišla na sodišče, na nepravnomočno sodbo pa se sploh ni pritožila. Mimogrede, razkošna vila je sicer že pod hipoteko, saj mora Ražnatovićeva državi plačati milijon evrov in pol zaradi poneverb in zlorabljanja položaja pri prodaji nogometašev njenega kluba Obilić, ki ga je ravno tako nasledila od zloglasnega Arkana. Razvpita pevka pa je zaradi teh kaznivih dejanj od 23. junija letos v hišnem priporu skupaj s sestro Lidijo Ocokoljić prav v vili, ki je bila predmet Djurkovićeve tožbe.

Pred dnevi sta jo tam z obiskom razveselila otroka Anastasija in Veljko, ki od letos obiskujeta šolo na Cipru, nadvse prijetno presenečena pa je bila tudi Lidija, saj je otroka pripeljal prav njen mož  Predrag Ocokoljić.