Hči izdala Sarah Palin

Mati samohranilka živi s sinčkom Trippom v Hollywoodu, navdušuje jo šovbiznis.

Objavljeno
11. november 2011 20.07
Posodobljeno
13. november 2011 06.00
Emanuela Bubanj
Emanuela Bubanj

Naskoku na Belo hišo se je Sarah Palin odpovedala, ker s svojimi političnimi ambicijami ni želela obremenjevati svoje družine, a zdaj ji je prav ta pokazala hrbet: vsaj 21-letna hči Bristol, ki ji tradicionalne vrednote dišijo vse manj, vse bolj pa jo privlači demokratska stranka.

Nož v hrbet

Če bi se registrirala kot demokratinja, bi materi zadala verjetno najhujši udarec v življenju, menijo znanci družine, toda Bristol je menda odločena, da bo živela po svojih načelih in ne več po nazorih, ki da ji jih zagrizena republikanka vsiljuje vse od zgodnjega otroštva. Mati samohranilka je že 2008 svoji materi, nekdanji guvernerki Aljaske, zarila nož v hrbet, ko je neporočena zanosila: podpredsedniška kandidatka naj bi takrat celo razmišljala, da bi malega Trippa razglasila za svojega otroka in tako družini ter stranki prizanesla s sramoto in kritikami tik pred volitvami. Palinovim je kar nekaj gorja pozneje nanesel še Bristolin zaročenec, nadobudni igralec Levi Johnston, ki je večkrat javno spravil v zadrego prav nesojeno besno taščo, za piko na i pa se je še njegova sestra Mercedes gola fotografirala za Playboy.

V Hollywood

Kakor koli že, Bristol je svoj omadeževani ugled nazadnje sklenila popraviti prav po krščansko: s pridiganjem, in to o spolni abstinenci, nenačrtovani in najstniški nosečnosti ter nasploh o vrednotah, ki jih današnji mladostniki vse bolj opuščajo. Pot je mater samohranilko in sinčka Trippa ponesla v Hollywood, kjer pa sta se že vklopila v dobičkonosno industrijo zabavništva: Bristol je nastopila (in prilezla kar do tretjega mesta) v oddaji Zvezde plešejo, povrhu pa snema svojo resničnostno oddajo, predavanja mladostnikom, čeprav je zanje prejemala kar zajetna plačila, pa je kljub materinemu zgražanju opustila. In nazadnje, čedalje bolj se približuje številnim liberalnim stališčem, ki jih zagovarjajo demokrati, zato resno razmišlja, da bi svoja prepričanja tudi uradno potrdila z vstopom v stranko, a to bi po mnenju mnogih pomenilo konec njenega odnosa z materjo.

Nazaj na Aljasko

Sarah, ki od objave kontroverzne knjige o svojem življenju in družini poskuša rešiti zakon z možem Toddom, sicer še ni obupala: zdaj vse upe polaga na Gina Paolettija, naftnega delavca z Aljaske, s katerim je bila hči po razhodu z Levijem več mesecev v razmerju, a ko so se v javnosti pojavila namigovanja o zaroki, je takoj končala odnos. Gino, menda navdušen nad poroko, bo z nepopustljivo materjo poskušal muhasto Bristol prepričati, naj vendarle zapusti izprijeni Hollywood in se vrne v domačo Wasillo, kjer bo lahko znova zaživela v skladu z vrednotami, ki jih je nekoč tudi sama zagovarjala.