Jennifer Lopez (42) bi se starala naravno, morda bo šla pod nož

»Iz vsakega razmerja se nekaj naučiš,« je prepričana trikratna ločenka.

Objavljeno
04. november 2011 18.47
Posodobljeno
06. november 2011 06.00
T. P.
T. P.

Ko je kot majhno dekletce letala po newyorškem mestnem okrožju Bronx, so ji sosedje pravili Supernova. In niso bili daleč od resnice, saj je zažarela kot najsvetlejša zvezda in zavzela svet. Le da njenemu imperiju ni videti konca. Iz plesalke v ozadju se je razvila v pevko in igralko, nizala uspeh za uspehom, dokler ni njenega zvezdniškega statusa izpodrinil status svetovne megazvezde.

Popolna vzornica

Najsi se pojavi v svetu televizije, filma, lepote ali mode, povsod zažari in pusti svoj pečat. »Njena izjemnost se skriva v zmagovalni kombinaciji lepote, inteligence in zdrave kmečke pameti, zaradi česar je popolna vzornica,« je o Jennifer Lopez dejala igralka in podjetnica Jane Fonda, s katero se verjetno strinja tudi britanska revija Glamour, ki ji je podelila laskavi naslov ženska leta.

Lepa, lepša, najlepša

Vitka, vitkejša, le še kost in koža. To je vse, kar v sodobnem svetu šovbiznisa nekaj velja. In če ne ustrezaš tem pretiranim in povsem neživljenjskim lepotnim smernicam, lahko kar pozabiš, da ti bo v krutem svetu blišča in slave uspelo.

Zaradi predloga, naj shujša, je na začetku kariere odpustila menedžerja

O tem je bil na začetku Jenniferine kariere vsaj sveto prepričan njen (zdaj že nekdanji) menedžer, ki pa si verjetno nikomur več ne bo upal predlagati, naj zavoljo kariere izgubi nekaj kilogramov. Vsaj če bo želel obdržati službo. »Ko mi je dejal, da ne smem imeti na kosteh tudi nekaj mesa, me je resnično razjaril! Navsezadnje nikakor nisem bila debela. Sem, kakršna sem, videla pa tudi nisem nobenega razloga, da bi se morala spremeniti. Odraščala sem z ženskami z oblinami, s pravimi ženskami, in veljale so za lepe,« se začetkov poti spominja Jennifer Lynn Lopez, njeno prepričanje, s katerim se je zoperstavila anoreksičnim idealom, pa se ji je obrestovalo. S polnimi prsmi in zaobljeno ritko je pometla z vso konkurenco, počasi pa je začela spreminjati tudi standarde lepega telesa. Konec konec jo je revija People še letos, pri 42 letih in po rojstvu dvojčkov, označila za eno najlepših na svetu!

Zadnjica vredna kar 700 tisočakov

Z zamahom roke odpraviti zlobno pripombo na račun teže je težko že za vsakdanjo žensko. Če pa s svojim videzom služiš milijone – in žal v zabavljaštvu ne zadostuje le nadarjenost –, je pritisk po popolnosti verjetno še toliko večji. A medtem ko se je nekdaj očitno morala boriti za svoj prav, Lopezova po več kot desetletju kraljevanja na vrhu končno ne čuti več pritiska, da bi morda morala oklestiti svoje obline – navsezadnje je svoje telo zavarovala za astronomskih 4,3 milijona evrov, zgolj njena razvpita zadnjica pa je vredna kar 700 tisočakov. Pa vendar, leta naredijo svoje, in čeprav čedalje več hollywoodskih zvezdnic, kot denimo Kate Winslet in Salma Hayek, glasno nasprotuje lepotni kirurgiji, se J. Lo ni nagnila še na nobeno stran. »Ker se mi še ni treba opredeliti, se ne bom. Želim sicer iskreno reči, da se bom postarala elegantno in se še vedno dobro počutila v svoji koži, a žal ne vem, kaj bo prinesla prihodnost. Morda si bom zaželela kakšnega popravka, zato bom ostala odprta za vse.«

»Iz vsakega razmerja se nekaj naučiš,« je prepričana trikratna ločenka

V poslovnem življenju sodnica resničnostnega šova Ameriški idol morda niza uspeh za uspehom, a za zasebno življenje se letošnje leto ni izkazalo kot najboljše. Julija je po sedmih letih skupnega življenja namreč razpadel zvezdničin zakon s pevcem Marcom Anthonyjem, kar je za lepotičko portoriških korenin že tretji neuspeli poskus zakonskega življenja. Toda odločna zvezdnica vseeno ne bo vrgla puške v koruzo, saj se iz vsakega ponesrečenega razmerja kaj nauči. Tako kot so se ji z zvezo z rapperjem P. Diddyjem postopno razkrile skrivnosti glasbene industrije, je tudi iz vsake naslednje romance, po tem, ko je usahnila srčna bolečina, izluščila le najboljše. »Puffy me je poučil o glasbenem poslu in to je bila moja popotnica. A zdaj sem se naučila najpomembnejše lekcije doslej,« je po razpadlem tretjem zakonu razkrila svoje srce. »Najprej moraš namreč ljubiti sebe in biti sam s seboj. Šele ko boš cenil samega sebe in se zavedal svoje vrednosti, lahko imaš zdrav odnos s kom drugim. Šele tedaj lahko s kom deliš svoje življenje.« Čeprav pomaga tudi, da vsaj na začetku nisi nenehno pod drobnogledom medijev, ki vedno menijo, da vedo, kaj je najbolj prav.