Kateri igralci so najbolj preplačani?

Najbolj preplačana je Drew Barrymore.

Objavljeno
05. november 2011 11.44
Posodobljeno
05. november 2011 11.44
A. O.
A. O.

Ameriški Forbes je te dni izdal seznam najbolj preplačanih igralcev. Na njem so se znašli tudi Eddie Murphy, Nicolas Cage in Nicole Kidman. Seznam so sestavili iz 40 največjih zaslužkarjev v svetu zabavništva, izmed katerih so izbrali tiste, ki so v zadnjih petih letih igrali v treh neanimiranih filmih in tako dobili lestvico 10 najbolj preplačanih igralcev. Vzeli so podatke, koliko je igralec zaslužil za posamezni film in koliko je film prinesel v blagajno ustvarjalcev. Tako so izračunali, koliko je zvezdnik za dolar plačila prislužil ustvarjalcem.

Drew in Eddie na vrhu ...

Prvo mesto je zasedla Drew Barrymore, ki za vsak dolar zaslužka studiu vrne le 40 centov, drugo mesto pa presenetljivo pripada Eddieju Murphyju, ki vrne le 2,70 dolarja. Tja sta ga potegnila filma Vse je mogoče in Super Dave, za izračun njegove kompenzacije pa niso upoštevali filmov Shrek, v katerih Murphy posoja glas prikupnemu oslu. Tretje mesto pripada prej dve leti vodilnemu Willu Ferrellu, ki studiom vrne 3,50 dolarja, s petimi centi več pa je Reese Witherspoon zasedla četrto mesto. Peterico zaključuje Denzel Washington, ki za vsak zasluženi dolar vrne 4,25 dolarja.

... na repu še Nicole Kidman

Na seznamu preplačanih igralcev so se pojavili še Adam Sandler s 5,20 dolarja, Vince Vaughn z enako vsoto in Tom Cruise s 6,35 vrnjenega ameriškega zelenca, zadnje, 10. mesto lestvice pa s 6,70 dolarja zaseda Nicole Kidman.