Pokojne zvezde rušijo zaslužkarske rekorde

Michael Jackson zanesljivo vodi na Forbesovi lestvici najbolj zaslužkarskih mrtvecev.

Objavljeno
27. oktober 2011 19.36
Posodobljeno
28. oktober 2011 09.00
E. B.
E. B.

Dve leti pokojni kralj popa še vedno podira rekorde: Forbes ga je že drugo leto zapovrstjo uvrstil na prvo mesto lestvice najbolj dobičkonosnih pokojnih zvezdnikov, saj je v 2011. zaslužil kar 170 milijonov dolarjev, med vsemi glasbeniki, živimi ali mrtvimi, pa je na drugem mestu.

Michael Jackson, ki je junija 2009 umrl v 51. letu zaradi prevelikega odmerka propofola, odmevno sojenje njegovemu osebnemu zdravniku Conradu Murrayju zaradi nenaklepnega uboja pa že nekaj tednov poteka v Los Angelesu, posthumno služi predvsem z neverjetno povečano prodajo plošč in spominkov, mošnjo njegovih dedičev pridno polni tudi gledališka skupina Cirque du Soleil, ki s šovom Nesmrten, Immortal, žanje velike uspehe po ZDA in Evropi, v spomin na pop ikono pa se je odvilo tudi nemalo koncertov, ki so po večini razprodani.

Ni edini

Za kralja popa se je s sicer velikim zaostankom uvrstil kralj rock'n'rolla. Elvis Presley je v letu 2011 zaslužil 55 milijonov dolarjev, tudi njegovim dedičem polni mošnjo Cirque du Soleil, ki je ustvaril uspešno produkcijo Viva Elvis. Še vedno je aktualna tudi seks ikona Marilyn Monroe, ki je na tretjem mestu s 27 milijoni, dišava White Diamonds pa je v samo šestih mesecih z 12 milijoni še oplemenitila zapuščino legendarne igralke Elizabeth Taylor, ki je umrla marca letos.