Trije vampirji v cementu

Stewartova, Pattinson in Lautner se vračajo v filmske dvorane.

Objavljeno
06. november 2011 18.56
Posodobljeno
07. november 2011 11.45
T. P.
T. P.

Vampirji so že od nekdaj burili človeško domišljijo, saj v sebi združujejo strast in strah, življenje in smrt, seks, erotiko in nesmrtno ljubezen. Toda ameriška pisateljica Stephenie Meyer je našo očaranost nad nesmrtnimi krvosesi povzdignila na povsem novo raven. Kajti medtem ko je filmska uspešnica Intervju z vampirjem zacementirala Brada Pitta kot enega najbolj poželenja vrednih zvezdnikov, je pisateljičina saga o ljubezni med skrivnostnim vampirjem in človeškim dekletom Bello, ki so jo pred tremi leti na filmska platna prvič prenesli tudi ustvarjalci sedme umetnosti, po svetu zanetila pravo histerijo.

Zvezdniki sage Somrak so pustili svoje odtise na Pločniku slavnih

Prvi trije filmi – Somrak, Mlada luna in Mrk – so se vpisali med ene največjih filmskih dobičkarjev, glavni junaki pa so z danes na jutri postali svetovni superzvezdniki. Zdaj pa so somračnjaki še dokončno pustili svoje neizbrisne sledi. Dobesedno. V cementu pred legendarno kinodvorano Grauman's Chinese Theatre na razvpitem hollywoodskem Pločniku slavnih.

Robert Pattinson, Kristen Stewart in Taylor Lautner so resnično postali nesmrtni. Pridružili so se namreč več kot 200 hollywoodskim ikonam, ki so od leta 1927 zaznamovale svet sedme umetnosti in pred slovitim teatrom v svežem cementu pustile odtise svojih rok in nog. »Ta hollywoodski posel me je povsem očaral in mislim, da je to najbolj neverjetna stvar, ki sem jo v življenju naredila,« je bila navdušena Kristen, ko je pustila svoje odtise in podpis ob boku zvezd velikega kalibra, kot so John Wayne, Elizabeth Taylor, Clint Eastwood, Meryl Streep, Anthony Hopkins in Jack Nicholson. Ta resnično neverjetna čast pa ni pustila hladnega niti mrzlokrvnega vampirja Edwarda Cullena, ki se je zahvalil večstoglavi množici kričečih in vreščečih oboževalcev. »To je izjemna čast. Glede na našo mladost je kar malce smešno, a hkrati povsem osupljivo!« je dejal ljubljenec ženskih src Pattinson, ki pa mu tokrat ni nasprotoval niti Taylor, sicer filmski tekmec za srce lepe Belle. »Le malo je takih trenutkov, ki pomenijo tako veliko. In ta je gotovo eden izmed njih.«

Zgolj 15-minutna svečanost, ki napoveduje tudi skorajšnji prihod novega nadaljevanja na velika platna, je sicer le trenutek v življenju. A mladi zvezdniki si ga bodo verjetno zapomnili do konca življenja, saj so se s tem zapisali v zgodovino filmskih velikanov.