Victorijini angelčki boksajo in plešejo

Avstralka Miranda Kerr svojo novo pridobljeno vitkost dolguje dojenju.

Objavljeno
10. november 2011 17.13
Posodobljeno
11. november 2011 11.00
E. B.
E. B.

Kako postati fotomodel: litri in litri vode, redna in intenzivna vadba ter nepogrešljivo – stradanje. To so skrivnosti lepote in vitkosti Adriane Lima, ki priznava, da je zelo težko biti uspešen v modni industriji, a z malo sreče in veliko vztrajnosti ter truda je vse mogoče: tudi sprehod v zapeljivem spodnjem perilu Victoria's Secret, ki je ta teden predstavil svojo novo seksi kolekcijo.

Brez vode ni življenja

Adriana Lima, že od leta 2000 Victorijin angelček, svoj uspeh in bajno premoženje dolguje prav krilcem slovite blagovne znamke, 30-letna Brazilka, ki je poročena s srbskim košarkarjem Markom Jarićem (33), zato svojih delodajalcev nikoli ne razočara. Na težko pričakovano modno revijo se je pripravljala že zelo dolgo, a tudi sicer so njeni vsakdanjiki namenjeni predvsem ohranjanju telesne kondicije in elegantne, no, dokaj suhljate postave. Telovadba je na sporedu vsak dan, je razkrila, vsaj enkrat, najraje pa kar dvakrat: »Preskakujem kolebnico, boksam in dvigujem uteži. A tega se hitro naveličam, zato si trening popestrim s tekom ali plesom.« Brez vode ni življenja, a tudi vitkosti ne, je še zaupala: lepotica spije vsak dan do štiri litre tekočine! A pozor: dva dneva pred revijo ali poziranjem zmanjša vnos na normalna dva litra, 12 ur pred nastopom pa sploh ne pije, seveda tudi ne je. »Nobene tekočine ali hrane, tako da se telo povsem izsuši. Tako lahko izgubiš tudi štiri kilograme!« je šokirala.

Toda brez skrbi, zatrjuje, moči si potem povrne z beljakovinskimi napitki, vitaminskimi in drugimi dodatki, nad njenim prehranskim režimom pa bdi nutricionist. Skratka, kakor da bi se pripravljala na maraton, vsaj na lepotnega, a kot pravi seksi Brazilka, ki je novembra 2009 povila hčer Valentino in se že v nekaj tednih znebila nosečniških oblin, je trud zanesljivo poplačan. »Vsak fotomodel si želi postati Victorijin angelček. Vse leto se veselim te modne revije, biti del ekipe Victoria's Secret je nedvomno eden od vrhuncev moje kariere. Pravzaprav uresničitev sanj,« je pojasnila.

V pričakovanju sprehoda po modni pisti

In seveda ni edina lepotica, ki se vsakič veseli velikega dogodka: tudi 28-letna Avstralka Miranda Kerr (28), izbranka Orlanda Blooma (34), je bila malce na trnih. Zanjo je bil nastop še posebnejši, lanski sprehod po Victorijini brvi je namreč izpustila zaradi nosečnosti. Januarja je rodila dečka Flynna, ki ga še vedno pridno doji, in kot je pojasnila, je prav to veliko pripomoglo k vrnitvi v formo: z dojenjem se namreč, tako pravijo strokovnjaki, lahko pokuri tudi 500 kalorij na dan! In da so je pri Victoria's Secret izjemno veseli, so ji nedvomno dokazali z izkazano častjo: prav Mirandi so na letošnji reviji zaupali predstavitev poslastice večera: dva milijona evrov vredni modrček, posut z več kot 3000 dragimi kamni, z rumenimi in belimi diamanti, biseri in zlatom.