Zvezdnika Policijske akademije ubile tablete

Preiskava je pokazala, da so bile usodne tablete za hujšanje.

Objavljeno
06. november 2011 18.49
Posodobljeno
07. november 2011 07.50
A. O.
A. O.

Zvezdnik priljubljene serije komedij Policijska akademija Charles Bubba Smith je vzel prevelik odmerek tablet za hujšanje, je ugotovil mrliški oglednik. Igralec je umrl 3. avgusta letos, najprej pa so navedli, da je bila smrt naravna. Takrat ga je za zaprtimi vrati kopalnice v njegovi hiši našel oskrbnik in zaradi zaskrbljenosti poklical policijo.

Priljubljeni igralec ni umrl naravne smrti

Mrliški oglednik je po skoraj treh mesecih od smrti priljubljenega igralca končno sporočil, zakaj je umrl Charles, ki je v Policijski akademiji igral Mosesa Hightowerja. Akutna intoksikacija s fenterminom, je zapisal, kar naj bi pomenilo, da je vzel prevelik odmerek tablet za hujšanje. Poleg tega je imel 66-letnik tudi okvarjeno srce in visok krvni tlak. Smrt so potrdili 3. avgusta na njegovem domu v Los Angelesu, potem ko je njegov oskrbnik postal zaskrbljen, ker se mu Smith ni oglasil in je zato poklical policijo. »Potrkal sem na vrata in nisem dobil nobenega odgovora,« je povedal operaterju na centrali v klicu na pomoč. »Ne morem odpreti vrat, kot da bi jih nekaj blokiralo,« je nadaljeval in dodal še: »Ne vem, kaj se dogaja.« Po prihodu policistov so ti lahko le potrdili, da je igralec umrl. Oglednikovo zadnje poročilo o prevelikem odmerku zdravil za hujšanje je tako ovrglo prvotna poročanja, da je igralec umrl naravne smrti.

Kariero je začel kot športnik

Dobra dva metra velik zvezdnik je kariero začel v ameriškem nogometu, kjer je igral za baltimorske Coltse kar devet sezon od 1967. Bil je priljubljen športnik, vendar pa se je v zgodnjih sedemdesetih odločil, da bo postal televizijski igralec. Tako je po nekaj letih 1984. leta dobil vlogo kadeta Mosesa Hightowerja v Policijski akademiji, po kateri je bil najbolj znan. V omenjeni komediji je upodobil lik priljubljenega kadeta kar v šestih nadaljevanjih filma od skupno sedmih, poleg omenjene pa je dobil še nekaj manjših vlog v znanih televizijskih serijah, kot je na primer Družina za umret.