Elizabeth Taylor (78) odpoveduje srce

Legendarna igralka se v bolnišnici zdravi zaradi kongestivnega srčnega popuščanja.

Objavljeno
12. februar 2011 11.48
Mi. S.
Mi. S.
Elizabeth Taylor (78) je bila hospitalizirana v začetku tega tedna v Los Angelesu zaradi notranjih krvavitev, ugotovili pa so tudi nove težave s srcem. Legendarna igralka bo še nekaj časa morala ostati v bolnišnici na opazovanju.

Operacijo srca je sicer že uspešno prestala jeseni leta 2009. Njena družina in bližnji prijatelji so zelo hvaležni za ogromno število dobronamernih sporočil njenih oboževalcev. Vseeno pa zahtevajo, da se spoštuje zasebnost in da se zdravnikom pusti, da se osredotočijo na zdravljenje igralke.

V preteklosti je morala Elizabeth vsaj dvajsetkrat v bolnišnico zaradi resnih zdravstvenih težav. Tako je leta 1961 in 1990 prebolela pljučnico, leta 1995 so ji morali zamenjati oba kolka, premagala je čir na želodcu, benigni tumor na možganih, prestala je številne resne operacije in terapije.

Oskarjevka se je pojavila v več kot 50 filmih, prestižno nagrado ameriške filmske akademije je dobila za film Butterfield 8 in Kdo se boji Virginie Woolf. Seveda pa je bila najbolj znana po svojih številnih porokah – kar osem jih je bilo –, od tega se je dvakrat poročila z legendarnim igralcem Richardom Burtonom, ki je med drugim tudi zaigral Tita v jugoslovanskem filmu Sutjeska.