Erica Claptona (65) gleda raje kot očeta

Rojstni dan voditelja se praznuje kar ves teden, sreda pa je bila dela prost dan.

Objavljeno
17. februar 2011 12.06
Mo. S.
Mo. S.
Medtem ko Severna Koreja praznuje veliki državni praznik, 69. rojstni dan voditelja Kima Džong Ila, je njegov sin, Kim Džong Čol (30) slavil nekoliko drugače.

Namesto vsesplošnega praznovanja, ki je zajelo državo, se je raje udeležil koncerta priljubljenega glasbenika Erica Claptona (65), ki je nastopil v Singapurju. V javnost je namreč prišel posnetek, na katerem je 30-letni drugorojenec korejskega voditelja, ki v množici prepeva in uživa v nastopu.

Znano je, da je Claptonov zvesti oboževalec, saj je leta 2006 obiskal njegov koncert v Nemčiji in ga domnevno prosil, naj pride nastopit še v Pjongjang. Morda pa mu prav zaradi upiranja očetu zdaj ne pripada nasledstvo, ki ga je dobil njegov mlajši brat Kim Džong Un.

Severna Koreja ves teden praznuje voditeljev rojstni dan. V ta namen so po državi organizirali več proslav, ulice so polne ljudi in okrasja, sreda pa je bila celo dela prost dan. Kljub temu ni popolnoma jasno, koliko je slavljenec sploh star – po nekaterih navedbah 69, po drugih pa že 70.