Gibsonu tri leta pogojno,
 Oksana bi še milijone

Gibson vrača udarec: bivša naj bi ga izsiljevala za 15 milijonov

Objavljeno
15. marec 2011 19.47
Ema Bubanj
Ema Bubanj
Spor med Melom Gibsonom (55) in Oksano Grigorjevo (41) je na sodišču vendarle dobil sodni epilog, kar pa ne pomeni, da sta nekdanja zaljubljenca končala medsebojni obračun. Ruska glasbenica namreč hoče od bivšega iztržiti vsaj še nekaj milijonov zaradi domnevne povzročitve duševne stiske in nenehnega doživljanja nasilja, a hollywoodski zvezdnik jo opozarja: če se odloči za tožbo, jo bo na sodišče poklical tudi sam, in sicer zaradi izsiljevanja.

Sodišče je v petek 55-letnega Gibsona obsodilo na tri leta pogojne kazni, 16 ur družbenokoristnega dela in leto dni obiskovanja programa obvladovanja nasilja, povrhu mu je izreklo triletno prepoved približevanja tako bivši kot tudi njuni leto dni stari hčerki Lucii ter najstniku Alexandru, ki se je Oksani rodil v razmerju z Jamesom Bondom Timothyjem Daltonom. Rusinja, ki je kot domnevna Gibsonova ljubica začela polniti tabloide pred tremi leti, ravno ko se je zvezdnik po 26 letih zakona razhajal z ženo Robyn, sme odslej snemati vse morebitne telefonske pogovore in grožnje, ki jih kalifornijski zakon sicer zavrača kot dokaze na sodišču. Prav lanski januarski klic je sprožil javni spor med partnerjema, saj je razkril verbalno in fizično nasilje Mela do Oksane, a je v javnost pricurljal šele poleti. Usodnega dne naj bi igralec, producent in režiser Grigorjevi namreč prisolil klofuto, domnevno zato, da bi jo pomiril, vendar mu ta izgovor na sodišču ni pomagal. Bivša ga je sicer obtožila, da jo je ob navzočnosti komaj trimesečne hčerke poskušal zadušiti, povrhu pa da jo je tako močno udaril v glavo, da je doživela pretres možganov. Poškodb med procesom ni dokazala.

Si je pa zvezdnik hkrati zagotovil povračilni ukrep, če bi se Oksana odločila še za civilno tožbo: razvedelo se je, da naj bi ga Rusinja več mesecev izsiljevala za kar 15 milijonov dolarjev v zameno za molk, a Gibson se ni pustil prepričati, raje je dopustil, da je posnetek preplavil svetovni splet in razkril domače nasilje. In ker jo je tokrat poceni odnesel – poleg naštetih ukrepov mu je sodišče naložilo le 570 dolarjev kazni –, se ne boji vnovičnega spopada s 41-letno Rusinjo. Če se bo ta torej odločila za tožbo, jo bo na civilnem sodišču znova obtožil izsiljevanja, za katero sicer še vedno nima zadostnih dokazov, je pa zagotovil, da jih bo njegova ekipa odvetnikov nedvomno odkrila in razkrila. Da ima Oksana skrite namene, skorajda ni dvoma, pravijo v Melovem taboru: zvezdnik naj bi ob rojstvu Lucie deklici zagotovil brezskrbno finančno prihodnost, saj je zanjo ustanovil poseben sklad, vreden kar šest milijonov evrov, kar naj bi Oksano najprej neizmerno razveselilo, pozneje pa razburilo, saj je izvedela, da je sedmim otrokom iz prvega zakona skupno namenil kar 285 milijonov! Svojim odvetnikom je menda že naročila, naj poskušajo razveljaviti pogodbo, ki jo je podpisala tudi sama, in Lucii zagotoviti mnogo večji delež, a je pri tem naletela na težave. Še preden je njena hčerka prijokala na svet, se je namreč pisno strinjala, da se ne bo vpletala v finančna in druga razmerja med Melom, Robyn in njunimi otroki.