Hannah Montana 
razdrla družino Cyrus

Billy Ray Cyrus za razpad družine krivi serijo Hannah Montana, v kateri je igrala hčerka Miley Cyrus.

Objavljeno
17. februar 2011 22.01
A. O.
A. O.
Billy Ray Cyrus (49) obžaluje, ker je hčer Miley vključil v snemanje uspešne serije Hannah Montana. Meni namreč, da je bila prav serija kriva za razpad družine, med drugim naj bi vplivala tudi na nedavno ločitev od žene Leticie (Tish) po 17 letih. Mileyjina pot v svet slavnih se je začela pri rosnih 12 letih, ko je začela nastopati v Disneyjevi seriji Hannah Montana, kjer je igrala lik Miley Stewart in Hannah Montane v enem – mlade pevke, ki je živela dvojno življenje: skrivnostne pevke in povsem običajnega šoloobveznega dekleta. Njen oče Billy Ray je prav tako dobil vlogo v seriji, igral je očeta Stewartove, ki je hčeri omogočal skrivno kariero pevke in ji pomagal v težkih trenutkih.

Pevec je v intervjuju povedal, da si želi, da bi lahko zavrtel čas nazaj in bi mlado zvezdnico pravočasno ustavil in ji tako preprečil vse neljube incidente, ki nanjo danes mečejo slabo luč. Meni namreč, da je prav serija kriva za včasih razvratno hčerino vedenje, vse to pa naj bi vplivalo tudi na razpad družine.

To, da je Billy Ray domnevno prevaral Tish, pri njuni ločitvi ni imelo nikakršnega pomena? Te teme se ni dotaknil, zatrdil pa je: »Prekleta serija je uničila mojo družino.« Položaj 18-letne hčere je primerjal s položajem tistih zvezdnikov, ki so končali tragično, denimo Michael Jackson, Anna Nicole Smith ter Kurt Cobain. »Bojim se zanjo. Obkrožajo jo ljudje, ki jo lahko spravijo v veliko nevarnost. Vem, da je stara 18 let, vendar pa se še vedno počutim kot njen očka. Želel bi ji pomagati, skrbel bi zanjo vsaj še nekaj časa, vsaj toliko, da bi jo spravil iz nevarnosti.« Povedal je tudi, da bi jo rad obvaroval in zaustavil vso norost, ki jo obdaja vsaj za minuto, in dodal: »Ko greš skozi to, kar je šla ona, te dotolče.« S tem je verjetno mislil na vse težave z drogami in številnimi golo kožo razkrivajočimi incidenti, med drugimi tudi zadnjega, ki se je zgodil decembra. Takrat so le nekaj dni po praznovanju njenega 18. rojstnega dne na neki drugi zabavi posneli domač video, na katerem je zvezdnica uživala ob kajenju halucinogene rastline dature, vse skupaj pa se ji je zdelo precej smešno. Posnetek je prišel v javnost šele pred kratkim, po objavi pa se je pevka in igralka že opravičila za svoja dejanja in dodala, da je naredila napako, da dejanje obžaluje tudi zato, ker je razočarala predvsem svoje mlade oboževalce.

Cyrus, znan predvsem po svojih country skladbah v 90. letih, je izrazil obžalovanje zaradi svojih starševskih (ne)sposobnosti: »Rad bi, da bi bil namesto tega, da sem hotel biti njen prijatelj, Miley boljši oče in bi jo uspešneje discipliniral.« Pravi, da bi moral reči: »Dovolj je, vse skupaj je postalo nevarno, lahko se komu kaj zgodi!« vendar tega ni storil. Ni vedel, da je šlo vse skupaj predaleč, dokler ni bilo že prepozno. Zdaj bi 49-letnik zavrtel čas nazaj in bi vse v zvezi z Mileyjinim igranjem v Hannah Montani in zaradi slave neprimernim vedenje, razpadom zakona, izginilo. »Vse bi vzel nazaj v sekundi. To, da bi bila moja družina tukaj, da bi bilo vse v redu, da bi bili vsi srečni in zdravi, veseli in normalni, bi bilo fantastično. Hudiča, da res! Vse bi izbrisal v sekundi, če bi lahko.«

Zadnji del priljubljene serije Hannah Montana so, po štirih sezonah, predvajali januarja letos, ogledalo pa si ga je rekordnih 6,2 milijona gledalcev.