Heidi Klum se 
seli na televizijo

Pogovarjala in šalila se bo z malčki, starimi od štiri do deset let.

Objavljeno
03. februar 2011 21.27
Tina Podobnik
Tina Podobnik
Heidi Klum pooseblja eleganco, ženskost in milino. A tudi ko se je lani dokončno poslovila od modnih stez in jih zamenjala za televizijske studie, je ostala zvesta modni industriji, ki jo je leta 1992 povzdignila iz anonimnosti. Zdaj pa so mater štirih otrok očitno dokončno premagali materinski instinkti, zaradi katerih je pripravljena glamur nekdanjega supermodela zamenjati za otroške vragolije. A seveda ji tudi tokrat poslovna žilica, ki jo je proslavila kot eno najuspešnejših žensk na svetu, kaže pot. Ljubezen do otrok je namreč prelila v razvedrilno oddajo Resno zabavni otroci.

Nekdanji Victorijin angleček, ki je krasila tudi naslovnice revije Sports Illustrated, je znova dokazala, da se za podobo svetlolase lepotice skriva odločna poslovna ženska, ki se v sodobnem svetu kot kameleon prilagaja izzivom. »Vedela sem, da se kariera manekenke nekega dne konča, in bilo mi je popolnoma jasno, da bom morala zaplavati tudi v druge vode. In želela sem početi še kaj drugega, novega. Življenje se namreč ne konča, ko angelska krilca predaš drugi.« In odprlo se ji je povsem novo življenje, v katerem pa je prepoznavnost enega najbolje plačanih supermodelov odlično unovčila. Že leta 2004 je se je usedla na producentski in sodniški stolček oddaje Project Runway, kjer je dokazala, da ima mnogo več kot zgolj privlačen obraz in sanjsko telo. Oddaja, kjer se nadobudni modni oblikovalci potegujejo za predstavitev svoje linije oblačil na tednu mode v New Yorku, je bila namreč nominirana za emmyja. Dve leti pozneje je zakorakala po poti poklicne kolegice Tyre Banks in začela voditi nemško različico oddaje Top model. A njeno prodiranje v poslovni svet se je tedaj komaj dobro začelo. Očitno zelo sposobna lepotica je zaplavala tudi v oblikovalske vode in izstrelila linijo oblačil, kopalk in nosečniških oblačil, sodelovala pa je tudi pri oblikovanju čevljev in nakita. Pika na i pa je bilo prelitje njenega sloga v parfumsko steklenično – podoba uspešne sodobne ženske namreč ni popolna brez lastne dišave.

Vsestranska svetlolaska, stara 37 let, pa se bo zdaj preizkusila v novi vlogi. Vlogi, ki jo je igrala le pred svojimi štirimi nadobudneži. V zabavnem šovu se bo pogovarjala z otroki ter poskušala ujeti nepredvidljive, zabavne trenutke in izpovedi malčkov, starih od štiri do deset let. Kar pa ni nemogoča naloga, saj sta to v 60. letih prejšnjega stoletja že dokazala komik Art Linkletter in pozneje Bill Cosby v oddajah, v katerih sta gostila otroke, ki so bili brez dlake na jeziku. Konec koncev otroci še niso osvojili konceptov cenzure ali politične korektnosti, zato iz njih bruha le nenarejena iskrenost. »Nikoli ne veš, kaj te čaka, saj le govorijo in pri tem ne pomislijo, kaj pride iz njihovih ust. Niso igralci. In niti jaz nisem igralka ali komičarka, zato je oddaja še toliko večji izziv,« je dejala Klumova, ki otroke naravnost obožuje, čeprav z možem Sealom ne načrtujeta več potomcev. Število štiri je očitno njuno čarobno, pri katerem se bosta ustavila.

Verjetno bo zabavno opazovati modno težkokategornico v kavbojkah in majici, ki poskuša kljub otroškim norčijam ohraniti resen obraz ter se z otroki zaplesti v hudomušne potegavščine. »Med snemanjem spoznam na desetine otrok, vsakega s svojo osebnostjo, ki se morda najbolje razkrije pred skrito kamero. Čeprav je tedaj skoraj nemogoče ohraniti resen obraz. Nekoč mi je nekdo sicer rekel, naj nikoli ne delam z otroki ali živalmi. A odločila sem se, da delam z najmlajšimi. Kajti, roko na srce, včasih bolj uživam z njimi kot pa z odraslimi, saj so prvi nepredvidljivi in zabavni. Postali bodo absolutne zvezde oddaje,« je še dejala Klumova, ki tako kot najmlajši člani družbe najbolj uživa v času, ki je namenjen dremanju, igri in prigrizkom: »Torej ni čudno, da se z najmlajšimi odlično ujamem.«