Izzival policista, 
naj ga ustreli

Gibsonov prijatelj zatrjuje, da igralec, ki mu življenje sicer še kar naprej polzi iz rok, nikakor ni rasist.

Objavljeno
04. februar 2011 19.30
E. B.
E. B.
Mel Gibson se kar ne more znebiti ugibanj o tem, kaj se je zgodilo usodnega avgusta 2006, ko se mu je življenje obrnilo na glavo. Po uradni različici, ki je pozneje obveljala tudi na sodišču, naj bi se hollywoodski zvezdnik sprl s policistom, ki ga je ustavil zaradi upravičene domneve, da vozi pijan, in ga tudi grdo užalil.

Po besedah prič, ki jih niti hollywoodski zvezdnik ni poskušal zanikati, naj bi si igralec privoščil vrsto rasističnih zmerljivk, ki jih je namenil policistu judovske veroizpovedi. Med drugim naj bi mu zabrusil, da so Judje zagrešili vse vojne v zgodovini človeštva, a Gibson, ki se je po tem sramotnem dogodku tako rekoč poslovil od bleščeče kariere igralca, režiserja in producenta, naj bi imel tisto noč menda drugačne načrte: samomor! Natančneje – tako poroča posebna izdaja revije Vanity Fair, a jeznoriti zvezdnik članka še ni komentiral –, moža postave naj bi z žaljivkami izzival in si želel, da ga ustreli, tako obupan naj bi bil, je zaupal zvezdnikov prijatelj. Ta je še razkril, da naj bi Gibsona ravno v tistih dneh po dolgih letih zapustila žena Robyn, s katero ima kar sedem otrok, kar naj bi ga tako potrlo, da je nemudoma zagrabil za steklenico. Sledila je divja zabava v mestu, ko pa ga je očitno pijanega za volanom ustavil policist, naj bi Gibson uvidel svojo priložnost. Mimogrede, izzivanje mož postave, da bi ti pritisnili na petelina, je menda precej priljubljena oblika samomora v ZDA!

Zvezdnik se je menda, preden je sedel v avtomobil, tudi poslovil od vseh znancev v losangeleški restavraciji, kakor da bi bil prepričan, da jih nikoli več ne bo videl, so po incidentu mnogi pričali. »Tisto noč si je vtepel v glavo, da mu je prav vse v življenju spodletelo. Policista je na vse pretege izzival, da bi le prijel za orožje in ustrelil, in Mel nikakor ni rasist,« je za Vanity Fair zatrjeval Gibsonov prijatelj. Toda James Mee je k sreči ohranil razsodnost in ni nasedel provokacijam, zvezdnik pa je prenočil v priporu in se pozneje za svoje ravnanje opravičeval na sodišču. To je bilo do njega kljub temu neusmiljeno, saj ga je obsodilo na tri leta pogojno, obvezno zdravljenje odvisnosti od alkohola in redno udeležbo na srečanjih skupin za samopomoč. Gibson se je za svoje sramotno početje tudi javno opravičil, z zglednim upoštevanjem sodnikovih navodil pa si je prislužil izbris kartoteke, saj je bila to njegova prva obsodba.

Kljub temu pa ni bilo pomoči za njegov zakon, ki naj bi sicer propadal že dolgo, saj je Robyn vztrajala pri ločitvenih papirjih, Gibson pa je po številnih namigovanjih končno priznal, da ima že nekaj časa razmerje z rusko pianistko Oksano Grigorjevo, ki ima sina iz razmerja s Timothyjem Daltonom, pozneje pa sta zaljubljenca še naznanila, da pričakujeta otroka. Po rojstvu Lucie oktobra 2010 pa naj bi se par odtujil, menda celo zaradi Melovega nasilja, kar policija še vedno preiskuje. Gibson in Grigorjeva tako že skoraj leto dni ohranjata stike samo prek odvetnikov, ki se na sodišču v njunem imenu potegujejo za skrbništvo nad malo Lucio.