Kakšno je vabilo na kraljevsko poroko

Bela kartica s pozlačenim robom je bila poslana 1900 ljudem.

Objavljeno
22. februar 2011 13.36
Mo. S.
Mo. S.
Kraljevska poroka se hitro bliža, bodoča zakonca, britanski princ William in njegova izvoljenka Kate Middleton, pa sta pred kratkim že razposlala vabila za ta svečani dogodek. Če ga do zdaj niste dobili, ga verjetno tudi ne boste.

Bela kartica je romala v nabiralnike kar 1900 ljudi, med njimi sorodnikov in prijateljev, kraljev, svetovnih voditeljev in drugih pomembnežev, s katerimi želita zaljubljenca praznovati ta poseben dan.

Vabilo, ki je sicer poslano v imenu Williamove babice, kraljice Elizabete II., je okrašeno z zlatim logotipom, pozlačen pa je tudi lepo izrezljan rob. Z lepo oblikovanimi črkami je zapisano, da so gostje 29. aprila ob 11. uri povabljeni v kapelo Westminster Abbey. Določena so tudi oblačila povabljencev, ki naj nosijo vojaško uniformo, poslovno obleko ali obleko s frakom.

Na sprejem h kraljici je bilo povabljenih 600 ljudi, 300 od teh pa še na večerjo k princu Charlesu, ženinovemu očetu. Poročno noč bosta mladoporočenca predvidoma preživela v Londonu, naslednji dan pa bosta odpotovala na medene tedne. Kam, še nista razkrila.