Lady Gaga (24) tokrat v jajcu!

Lady Antebellum zvezda grammyjev, največja poraženca sta Eminem in Justin Bieber; fotogalerija.

Objavljeno
14. februar 2011 09.31
T. L, S. N.
T. L, S. N.
V Los Angelesu so že 53. podelili glasbene nagrade grammy, prva zvezda večera pa je bila country skupina Lady Antebellum. Omenjena zasedba si je prislužila nagrade za pesem leta, posnetek leta, country skladbo, country album ter country izvedbo skupine, ostala pa je brez nagrade za album leta, ki je šla v roke Arcade Fire.

Za prvi šok, tako je zapisal BBC, je poskrbel Eminem (38), ki je ob 10 nominacijah domov odnesel le dva naslova – najboljši rap album in najboljši rap solo izvajalec.

Temu je sledilo novo presenečenje – Esperanza Spalding (26) je bila nagrajena za najboljšega novinca, četudi so mnogi pričakovali, da bo ta lovorika romala v roke Justina Bieberja (16).

Lady Gaga (24) se lahko pohvalil s tremi priznanji.

Podeljene pa so bile tudi nagrade za življenjsko delo; pripadle so country pevki Dolly Parton (64), skupini Ramones in igralki Julie Andrews (75).

Kako so bili oblečeni?


Pomemben del podelitve seveda zavzema tudi moda: kdo bo šokiral, kdo razočaral, kdo navdušil ... Tudi za tokratno podelitev velja, da je Lady Gaga s svojo opravo presenetila – na grammyjih si je za svoj nastop omislila jajce, Katy Perry (26) pa je pri izbiri obleke navdahnil morda kar njen poročni obred, saj je – medtem ko sta se z možem Russllom Brandom (35) stiskala na rdeči preprogi – njena obleka zelooo spominjala na poročno, z rahlim dodatkom: krili angela. Rihanna (22) je svojo divjo rdečo barvo las kombinirala s prosojno belo kreacijo Jeana Paula Gaultiera (58), Jennifer Lopez (41) pa je tokrat stavila na lepoto svojih nog.