Lindsay ukradla 
unikatno verižico

Zvezdnica, ki še vedno plačuje zaradi grehov iz leta 2007, tatvino zanika.

Objavljeno
06. februar 2011 20.28
E. B.
E. B.
Lindsay Lohan se nikakor ne more otresti sodišča: ravno ko je zgledno opravila 90-dnevni pogram zdravljenja odvisnosti od alkohola, jo je policija začela preiskovati zaradi velike tatvine. Ne ravno bleščeča igralka in fotomodel, katere kariero so občutno zaznamovali škandali, povezani s pijačo in neskončnimi zabavami, naj bi konec minulega meseca ukradla verižico, vredno skoraj tri tisoč evrov! Če bo obsojena za to kaznivo dejanje, bi lahko kar za pol leta končala v zaporu.

Naj spomnimo: Lohanova še vedno prestaja kazen, takšno ali drugačno, zaradi vožnje pod vplivom alkohola maja 2007, v njenem avtomobilu, s katerim je zadela v robnik, so našli še kokain. Sledila sta pogojna kazen in obvezno zdravljenje, le dva meseca pozneje pa vnovična aretacija – zaradi vnovične vožnje pod vplivom alkohola in kokaina v žepu. Kazen se je ponovila, Lohanovi pa so okoli gležnja namestili še posebno napravico, ki bi losangeleškim nadzornikom pogojne izpustitve nemudoma sporočila, ali je zvezdnica morda zaužila alkohol. Kršitev je bilo seveda mnogo, tako da je divja žurerka postala redna obiskovalka policijske postaje in sodišča, sodnici pa je lansko poletje nazadnje prekipelo in je neodgovorno zvezdnico sklenila zapreti za tri mesece. Vendar je 24-letnica v ječi zaradi domnevne prenatrpanosti sedela le 14 dni, 23 pa še v zdravstveni ustanovi; prostost so ji zaradi uživanja mamil pozneje odvzeli še enkrat, nato se je znova udeležila obveznega zdravljenja, ki ga je uspešno opravila minuli mesec, seveda pa se mora še naprej izogibati kakršnim koli prekrškom in kaznivim dejanjem.

A ji to očitno nikakor ne uspeva, Lohanova se zdaj spogleduje s polletno zaporno kaznijo, če ji dokažejo krivdo. Dokazov proti njej je menda dovolj: 22. januarja je Lindsay obiskala butik Kamofie in si z zanimanjem ogledovala verižico, kot so pozneje pokazale nadzorne kamere, si jo je nadela tudi okoli vratu. Lohanova je čez nekaj časa zapustila butik, ki je sicer v neposredni bližini njenega doma, posnetkov, ki bi pokazali, da je dragoceni kos nakita prej vrnila ali pa zanj plačala, ni, ravno tako pa je ob odhodu nihče ni ustavil ali opozoril. Lastniki so menda šele pozneje pogrešili unikatno verižico in prijavili tatvino, neprevidno zvezdnico pa so pet dni pozneje izdali paparaci, ki so jo posneli med sprehodom z novo pridobitvijo okoli vratu. Fotografije so opazili lastniki Kamofieja, ki so nemudoma obvestili policijo, ti pa takoj zaslišali zvezdnico, ki je obveljala za edino osumljenko. Lohanova je tatvino seveda zanikala in najprej vztrajala, da takšnega kosa nakita že nima, a ko je neuradno izvedela, da si bodo policisti priskrbeli preiskovalni nalog in ji prečesali dom, je verižico prek prijateljice nemudoma izročila policiji, a z novo zgodbo: iz butika naj bi si jo izposodila ena od njenih stilistk, ki pa jo je pozabila pravočasno vrniti.

Ali bodo lastniki Kamofieja tožili zvezdnico, glede na to, da je vrnila blago, ni znano, Lohanova pa se bo vsekakor morala zagovarjati pred losangeleškim sodiščem zaradi kršenja pogojne kazni, prvič že 25. februarja; če ne bodo verjeli njeni različici zgodbe, jo čaka pol leta za rešetkami. Igralka je sicer velika navdušenka nad dragim nakitom; predlani je bila v središču preiskave, potem ko je s snemanja za revijo Elle izginilo za skoraj 300.000 evrov Diorjevega nakita. Lohanova je menda kar na glas spraševala, ali bo lahko obdržala katero od dragocenosti, in ko je nakit resnično izginil, so vsi uperili prst proti njej. Uradne preiskave iz neznanih razlogov pozneje ni bilo.