Michael Jackson je bil ameriški dunajski deček

Pokojni kralj popa naj bi bil v otroštvu kastriran, od tod njegov glas.

Objavljeno
03. marec 2011 18.02
Šp. S.
Šp. S.
Francoski doktor Alain Branchereau je v svoji novi knjigi Skrivnost glasu Michaela Jacksona napisal, da je bil pokojni kralj popa v otroštvu kastriran. Trdi, da naj bi se njegov glas razvil v osupljivega šele po tem, ko je bil kot deček podvržen kastraciji s kemikalijami, uporabljenimi za zmanjšanje pubertetnih aken.

Kastracija naj bi bila tako nepričakovana posledica terapije proti mozoljavici. Zgodila naj bi se slučajno in Michael naj za to sploh ne bi vedel. Ko je bil star 12 let, je imel akne in o tem je še dolgo razglabljal kot o veliki tragediji. Čudežno zdravljenje naj bi mu priporočili njegovi svetovalci.

Doktor Branchereau, profesor žilne kirurgije v bolnišnici Timone v Marseillu, je šele po Jacksonovi smrti spoznal, da je bil pevec pravzaprav neobičajen fenomen. Danes je prepričan, da je bil Michaelov osupljivi glas glas kastrata. Po razpravi s kolegi je razvil teorijo, da je bil kralj popa kemično kastriran z uporabo sintetičnega hormona kiproterona. Hormon ustavi puberteto in glas ne more dozoreti, piše v svoji raziskavi, ki bo objavljena 9. marca, po študiji več kot 20 knjig na omenjeno temo, proučevanju pevčevih fotografij in intervjuji s številnimi zdravniki.