Mumificirano truplo v hiši režiserja grozljivk

Režiser in pisatelj je doma skrival mumificirano truplo 68-letne matere

Objavljeno
15. marec 2011 19.58
Franci Stres
Franci Stres
TROMBSTONE – V tem razvpitem arizonskem mestu iz časov ameriškega Divjega zahoda so konec tedna priprli 34-letnega režiserja in producenta filmskih grozljivk in pisatelja Timothyja Fattiga, pri katerem je policija večer prej v hiši odkrila že dodobra razpadlo in napol mumificirano materino truplo. Obdukcija 68-letne vdove Jill Fattig še ni končana, tako da preiskovalci še ne vedo, ali je bila umorjena ali je umrla naravne smrti. Njen 34-letni sin, v Tombstonu znan kot producent in režiser filmskih grozljivk in kar ploden pisatelj, prisega, da je lansko zimo umrla zaradi bolezni.

»Mati je januarja lani umrla v spanju in takrat, ko sem snemal dva filma in sem dva ali tri tedne delal od svita do teme in pogosto še pol noči zraven. Če bi materino smrt takrat prijavil oblastem, bi imel s tem in z njenim pogrebom toliko dela in sitnosti, da producentsko-režiserskega dela za filmsko hišo Dest Screan Production ne bi mogel dokončati v roku. Ko sem končal in smo posneli vse kadre obeh novih filmskih srhljivk, me je bilo zaradi zatajene materine smrti strah in sem se preprosto potuhnil, čeprav sem vedel, da bo zadeva prej ali slej prišla na dan,« je v prvem zagovoru po aretaciji razložil tombstonskemu šerifu Billyju Cloudu.

Za odkritje že napol mumificiranega trupla v pritlični hiši na robu Tombstona, kjer danes 1586 prebivalcev živi od turizma in stare slave (Tombstone, njegova konjska obora O.K. Corral je bila 26. oktobra 1881 prizorišče slavnega revolveraškega obračuna bratov šerifov Wyatta, Morgana in Virgila Earpa ter Doca Hollidaya s tolpo bratov Ika in Billyja Clantona), sta bila zaslužna neprevzeta čeka februarske in marčevske pokojnine Jill Fattig. Ker po pošti poslanih čekov zadnjih dveh pokojnin ni nihče prevzel, je šerif v ponedeljek poslal do hiše enega izmed svojih pomočnikov. Ta je od 34-letnega upokojenkinega sina slišal, da je mati že več mesecev v bolnišnici v Tucsonu, kar je Timothy govoril tudi najbližjim sosedom in trem materinim prijateljicam.

Ko so policisti iz Tucsona izvedeli, da v mestni bolnišnici nimajo pacientke z imenom Jill Fattig, je šel šerif Cloud s svojimi možmi v akcijo, v odsotnosti Timothyja, ki je bil na terenu s filmsko ekipo, vdrl v zaklenjeno hišo in v eni izmed spalnic odkril razpadlo in skoraj že mumificirano truplo starejše ženske. Naslednje jutro so režiserja filmskih srhljivk in avtorja biografije slavnega mestnega šerifa Wyatta Earpa aretirali in vtaknili v pripor, kjer bo počakal na izsledke obdukcije materinega trupla. Če je Jill Fattig res umrla naravne smrti, bodo njenemu edincu Timothyju sodili zaradi zatajitve in neprijavljanja smrti v družini, za kar ga lahko po kazenskem zakoniku ameriške zvezne države Arizona obsodijo na največ štiri mesece zapora in 750 dolarjev globe. Če je šlo za nasilno smrt in si je 34-letni režiser v domači hiši po zločinu privoščil podobno zgodbo, ki jo je angleški režiser in mojster filmskih grozljivk Alfred Hitchcock ovekovečil v leta 1960 posneti grozljivki Psiho, pa se Timothyju Fattigu črno piše.