Najbolj znani hollywoodski odvisniki

Že večkrat so pristali v rehabilitacijskih centrih in tudi na policiji.

Objavljeno
11. marec 2011 17.19
S. B.
S. B.
Med najbolj znanimi odvisniki v zadnjem času je gotovo Charlie Sheen (45), ki se z drogami in alkoholom bori že več kot desetletje. V sredini 80. let je bil eden najbolj obetavnih hollywoodskih igralcev, leta 1998 si je vbrizgal preveliko količino kokaina in se čez mesec dni že prvič odpravil na zdravljenje. Danes ima sloves enega najhujših zvezdniških razgrajačev, agresiven je in obseden s seksom, najnovejša domneva pa je, da tudi v Charliejevi glavi ni vse pospravljeno, kakor bi bilo treba.

Od estradnic je bila dolgo najbolj problematična vdova Kurta Cobaina, sicer odlična pevka in glasbenica Courtney Love (46). Odvisnost se je pričela kmalu po propadu njene skupine Sugar Babydoll v 80. letih. Z mamili je nadaljevala tudi na začetku zveze s Cobainom, leta 1990, ko sta se začela zadevati s heroinom, ki sta ga redno mešala z alkoholom. Šokirala je s priznanjem, da se je drogirala tudi, ko je bila noseča (hčerko Frances je rodila l. 1992). Mati in hči se bolje razumeta šele v zadnjih letih, Frances pa se je zavezala, da se drog nikoli ne bo dotaknila.

V 40 minutah 'posnifala' pet črtic kokaina


Odvisnih je tudi veliko vrhunskih manekenk, po svojih pijanskih izgredih in kokainskem škandalu pa je najbolj znana Kate Moss (37). S svojo odvisnostjo od drog je šokirala že v letu 2005, ko so jo zalotili, da je v 40 minutah pospravila kar pet črtic kokaina. Kot zaščitni obraz priljubljenega proizvajalca oblačil H&M je tedaj obljubila, da bo živela zdravo in odgovorno.

Seveda se to ni zgodilo, vmes se je zapletla še z enim odvisnikom, glasbenikom Petom Doherteyjem (31), s katerim sta se zadevala s heroinom. Čeprav je fanta kmalu pustila in so škandali z drogami nekoliko potihnili, pa je Kate danes velikokrat opažena pijana sredi belega dne.

Zaradi droge se je onesvestila

Odvisnost od kokaina je že leta 2001 priznala tudi Naomi Campbell (40), ki se je dve leti prej zaradi uživanja drog tudi onesvestila. Zdaj je menda popolnoma trezna, v zasvojenost pa jo je menda pahnilo žalovanje za številnimi prijatelji, ki so umrli prav zaradi droge. Oboževalce so razočarale tudi številne druge odvisnice: nekdanja pevska diva Whitney Houston (47), Paris Hilton (30), Lindsay Lohan (24) in druge.