Najedel se je črvov

V neki britanski oddaji ga je namreč kuhar pretental, da je pojedel črve.

Objavljeno
22. februar 2011 17.15
A. O.
A. O.
Zvezdniki radi zavijejo v restavracijo, kjer pripravljajo eksotično in drago hrano, vendar pa verjetno nihče od njih ne bi pomislil, da jih bo kateri od kuharjev pretental s hrano, ki je že na pogled odvratna in za našo kulturo neužitna. Prav to se je menda zgodilo zvezdniku Ashtonu Kutcherju (33), saj je brez vednosti pojedel ocvrte črve.

Zgodilo se je na snemanju britanske televizijske oddaje z naslovom The Graham Norton show, ko je kuhar Heston Blumenthal, znan po pripravi kontroverzne hrane, Ashtonu postregel s po navadi običajno jedjo – ameriškim hot dogom s piščančjo hrenovko. Žal pa je bil njegov vse prej kot običajen, saj so bili poleg mesa, paradižnikove omake, užitnega prtička s fotografijo Kutcherjevega obraza na njem še sumljivi zapečeni koščki čebule. Ker je Heston znan po pripravi hrane s presenečenji, je bil Ashton seveda sumničav v zvezi s hrustljavo pečenimi koščki hrane na vrhu hrenovke in je vprašal: »Kaj je tole na vrhu? Vse te stvari so videti kot tiste, s katerimi lovim ribe. Ali moram pojesti prtiček skupaj s hot dogom?« Blumenthal mu je z veliko samozavestjo odgovoril: »To je ocvrta čebula.« Ko je zvezdnik pogoltnil prvi kos, mu je kuhar končno zaupal, da je pravkar pojedel pečene črve, kar pa je pri Ashtonu povzročilo, da je izpljunil preostanek grižljaja.

Na koncu oddaje je kljub vsemu sledil zanimiv preobrat, saj je 33-letnik priznal, da so bili hrustljavi črvički pravzaprav odlični: »Vse je boljšega okusa, ko je ocvrto.«