Njen dedek je bil bigamist

Prvo družino je zapustil, se znova poročil, ločil pa se ni nikoli

Objavljeno
05. marec 2011 17.05
A. Sl.
A. Sl.
Kim Cattrall (54), najbolj znana po vlogi svobodomiselne Samanthe v nadaljevanki in filmih Seks v mestu, je izvedela, da je bil njen dedek v resnici bigamist!

Igralka je namreč sodelovala v oddaji Who do you think you are, v kateri znani s pomočjo strokovnjakov in producentov iščejo svoje prednike in sestavljajo družinska drevesa. Raziskavo je začela v Liverpoolu, kjer je bila rojena, da bi izvedela, kaj se je v resnici zgodilo z njenim dedkom, ki je pred skoraj 70 leti zapustil njeno mamo in dve teti, ko so bila dekleta stara komaj nekaj let. Bilo je leta 1938, Kimina mama Shane jih je imela osem, teti Marjorie in Dorothy pa pet oziroma dve leti, ko so zadnjič videle očeta, saj je ta preprosto odšel, njih pa pustil v nezavidljivem položaju, ko njihova mati včasih ni imela kaj dati na mizo.

Cattrallova je izvedela, da se je njihov oče George Baugh, torej njen dedek, odselil v Manchester in se poročil z mlajšo žensko le slabo leto po tistem, ko je zapustil družino, in to brez uradne ločitve od prve žene. Z drugo ženo je imel še štiri otroke in živel povprečno družinsko življenje, na prve tri hčere pa, kot je videti, se ni nikoli več spomnil.

Ekipa je poiskala njegovo svakinjo, ki jim je pomagala malce osvetliti poznejše življene Kiminega dedka, pokazala pa jim je tudi fotografijo, na kateri George z novo družino brezskrbno pozira na plaži. Njegova druga žena Isabella Oliver, ki je bila ob poroki stara 21 let in devet let mlajša od moža, ni vedela, da ima on že družino in da je poročen. Leta 1961 so se vsi preselili v Avstralijo, kjer je imel manjšo trgovino; umrl je leta 1974, žena pa 1990.

Kimina mama in teti so imele le eno njegovo fotografijo, zato so ob novici, da si je njihov oče ustvaril novo življenje, njih pa prepustil materi, seveda bruhnile v jok, potem pa so se strinjale, da bodo v Avstraliji poiskale svoje polbrate in polsestre.