Objokana lepotička

Irina Šajk je ob novici, da ji je pripadla posebna čast, zajokala.

Objavljeno
18. februar 2011 20.04
A. Sl.
A. Sl.
Kariera Irine Šajk (25), dekleta nogometaša Cristiana Ronalda (25), se vzpenja s svetlobno hitrostjo, zadnji dokaz, da je lastnica trenutno enega najbolj zaželenih teles in obrazov, pa je odločitev ustvarjalcev revije Sports Illustrated, da jo dajo na naslovnico vsakoletne zelo cenjene številke, posvečene kopalkam.

Ta teden se je smetana lepotic, ki služi lepe denarce s poziranjem, zbrala v New Yorku, kjer so proslavljale veliki dosežek v karieri, uvrstitev v čislano revijo, katero izmed njih so dali na naslovnico, pa so izvedela tik pred pogovorno oddajo gostitelja Davida Lettermana (63); Irina je od ganjenosti in sreče celo zajokala. Politika posebne izdaje revije, posvečene kopalkam, je namreč takšna, da dekleta šele zadnji trenutek izvedo, katero so izbrali za prvo stran, da še bolj podžgejo ugibanja, pa teden prej po New Yorku obesijo nekaj velikih plakatov, na katerih so lepotice, ki so jih povabili na snemanje. V letošnji izdaji – ta posebna številka izhaja od leta 1964 – bodo še Anne Vyalitsyna, Julie Henderson, Kate Upton, Alyssa Miller, Chrissy Teigen, Hilary Rhoda, Genevieve Morton, Damaris Lewis in Izabel Goulart.

V enem izmed številnih intervjujev je glavna zvezda letošnje izdaje, Irina, povedala: »Z naslovnico revije Sports Illustrated so se mi uresničile sanje! Veste, Rusi po navadi poznamo veliko skrivnosti, vendar nisem vedela, da sem ravno jaz na naslovnici. To je bilo zame popolno presenečenje, bila sem v šoku, nisem mogla verjeti. In, ja, potočila sem solzico ali dve.«

Deset deklet s popolnimi postavami je imelo snemanje pred meseci na Havajih in Filipinih na številnih dih jemajočih plažah, njihove obline je v objektiv lovil fotograf Bjorn Looss. Med urejanjem in pregledovanjem vsega posnetega materiala pa je največ točk pri urednikih dobila ravno 25-letna Rusinja, ki se je soncu nastavljala v roza-rumenih bikinkah.

Čeprav so bile njene fotografije objavljene že v številnih uglednih revijah, pa je zdaj postala prva Rusinja, ki krasi naslovnico te posebne izdaje.

Nesporna rekorderka je Elle Macpherson, ki bila na prvi strani kar petkrat, to je v letih 1986, 1987, 1988, 1994 in 2006, po trikrat so bile Christie Brinkley (na začetku 80. let), Kathy Ireland (na začetku 90.), Cheryl Tiegs (v 70.) in Daniela Pestova (1995., 2000., 2006.), ta čast pa je doletela tudi nekaj lepotic, ki se poklicno ne ukvarjajo s poziranjem; športnice, katerih posnetki so bili v njej, so Steffi Graf, sestri Serena in Venus Williams, Maria Šarapova in umetnostna drsalka Ekaterina Gordejeva.

Leta 2004 je bila na naslovnici Ana Kurnikova, tja pa so leta 2007 uvrstili tudi Beyoncé Knowles, ki je tako postala prva glasbenica, ki se lahko pohvali s tem dosežkom.