Osvajal kelnarico, Jacko umiral

Zanka okoli vratu zdravnika Michaela Jacksona se vse bolj zateguje.

Objavljeno
03. februar 2011 11.45
R. S.
R. S.
Doktor Conrad Murray (57) je od nesrečnega Jacka mesečno prejemal plačo okoli 160.000 dolarjev, kar je več kot sto povprečnih slovenskih plač ... pa mu očitno ni bilo dovolj. Izkazalo se je, da do svojega shiranega in razvajenega pacienta ni bil preveč skrben. Zašpecala ga je kar neka natakarica (24), s katero je usodnega dne flirtal po telefonu – medtem ko je Michael Jackson umiral v sosednji sobi. Natakarica se je odločila spregovoriti in je povedala svojo zgodbo. Trdi, da bi bil Jacko danes morda še živ, če bi Murray pravočasno poskrbel zanj.

Kaj se je pravzaprav dogajalo?

Murray se je zagledal v postavno natakarico, kljub temu da bi ji po letih sodeč lahko bil oče. Več mesecev jo je zasipaval z denarjem in pozornostjo, kot da mu družba tedanje partnerice, 28-letne nekdanje slačipunce in matere njegovega otroka, ne bi bila dovolj. Tudi usodnega dne sta bila na telefonu. Potem ko je Jacksonu pripravil koktajl različnih zdravil in pomirjeval, je s telefonom v roki odhitel iz sobe, ne vedoč, da je slavnemu pevcu v roke potisnil usodno mešanico.

Kaj se je dogajalo zatem, ni povsem jasno. Natakarica je povedala, da je med pogovorom z Murrayjem v slušalki slišala oddaljene čudne zvoke, ki so spominjali na stokanje in kašljanje – morda je slišala prav Jacksonovo smrtno agonijo.

»Vedela sem, da je nekaj hudo narobe. Začela sem ponavljati: halo, halo, slišala pa sem samo nerazločen hrup. Kot da bi mobilnik stlačil v žep. V prsih me je stisnilo. Čudno se mi je zdelo, da bi prekinil pogovor brez slovesa – zaradi vsega direndaja sem vedela, da gre nekaj zelo narobe. Pogovor sem prekinila in nekaj ur kasneje na televiziji izvedela, kaj se je zgodilo z Michaelom. Povsem sem pretresena, ker je bil trušč, ki sem ga prej slišala po telefonu, povezan s tem. Mogoče bi Conrad lahko odreagiral hitreje. Besna sem nanj, ker ni poskrbel za Michaela. Želim si, da ga ne bi nikoli spoznala. Če takrat ne bi telefonaril z mano, bi bil Michael mogoče še danes živ. Počutim se sokrivo!« razlaga natakarica, ki z Murrayjem menda nikoli ni seksala.

Pozabili poklicati prvo pomoč

Michael Jackson je umrl 25. junija 2009 v najeti vili v Los Angelesu. Murray ga je sicer poskušal oživljati, a neuspešno. Zakaj so reševalce na pomoč poklicali 25 minut prepozno, ne zna pojasniti nihče. Michaela so v bolnišnici nato lahko le še razglasili za mrtvega.