Požar vzel dom zvezdi Revnega milijonarja

Rdeči petelin je izbruhnil v revni četrti, brez domov je ostalo okoli 2000 ljudi.

Objavljeno
05. marec 2011 15.42
Mi. S./STA
Mi. S./STA
MUMBAJ – V revni četrti indijskega Mumbaja je v petek zvečer izbruhnil požar, zaradi katerega je brez strehe nad glavo ostalo 2000 ljudi. Med drugim je zgorel tudi dom igralke Rubine Ali, ki je zaslovela z vlogo v uspešnici Revni milijonar. Zgorele so tudi nagrade, ki jih je deklica za svoje delo prejela.

Požar je izbruhnil v slumu Garib Nagar. Kot je povedala 12-letna igralka, je z družino gledala televizijo, ko je zaslišala hrup, in vsi so takoj zbežali iz kolibe, pokrite s pločevino, v kateri so živeli.

»Zgrabili smo, kar nam je bilo pri roki, in zbežali. Ogenj se je razširil tako hitro, da nismo mogli nazaj noter,« je pojasnil njen oče.

Rubina je dodala, da je v požaru izgubila vse svoje nagrade ter zbirko časopisnih člankov in fotografij v zvezi s svojo vlogo deklice Latike v filmu Revni milijonar, ki je leta 2008 prejel osem oskarjev. »Vse je izgubljeno. Tudi moje najboljše obleke, vse,« je obupana dejala.

Igralka se je nameravala z družino kmalu preseliti v novo stanovanje, ki jim ga je priskrbel sklad, v ta namen ga je namreč ustanovil režiser filma Danny Boyle.

Vzrok za požar, v katerem je bilo ranjenih 21 ljudi, ni znan. Požari v indijskih slumih so dokaj pogosti, ponavadi pa jih zanetijo kratki stiki na večinoma improvizirani električni napeljavi.