Prostitutka Ruby (18) bo
 zvezda dunajskega plesa

Na znameniti dunajski ples jo je povabil avstrijski milijarder Richard Lugner.

Objavljeno
01. marec 2011 18.09
Urša Splichal
Urša Splichal
Karima El Mahroug, bolj znana kot Ruby, šele zdaj polnoletno dekle v središču spolnega škandala, v katerega je bil vpleten italijanski premier Silvio Berlusconi, se bo na veliko zgražanje vseh udeležila znamenitega dunajskega plesa, je oznanil poslovnež Richard Lugner. »Pogodbo smo podpisali,« je povedal Avstrijec, ki vsako leto povabi kakšno starleto, da ga spremlja na ples. V zadnjih letih je 78-letnik, ki je imel kratek čas tudi svoj resničnostni šov, povabil zvezdnico britanskih tabloidov Katie Price, zvezdi Baywatcha Pamelo Anderson in Carmen Electra, kraljico striptiza Dito von Teese, pa tudi svetlolaso dedinjo Paris Hilton in Nicollette Sheridan. Avstrijski mediji so tokrat poročali, da je nameraval na ples povabiti ameriško igralko Bo Derek, a se ji je potem odpovedal, saj naj bi postavila preveč zahtev: med drugim naj bi si zaželela še dodatnih 25.000 dolarjev. V vodo naj bi padlo tudi povabilo še eni slavni zvezdnici – tako kot lani, ko na Dunaj ni mogel privabiti hollywoodske igralke Lindsay Lohan. Če bo šlo vse po načrtih, se bo torej Lugnerju (in njegovi spremljevalki, mlajši kar 57 let) letos na plesu pridružila 18-letna Ruby, tatica src, v njegovi loži pa bosta jutri sedela še igralec v seriji Dallas Larry Hagman in izraelski igralec Zachi Noy. Hagman se je z Lugnerjem že zabaval ob 20-letnici poslovneževega nakupovalnega središča lani, Noy pa ga je pred tedni spremljal na graškem opernem plesu.

Izbira tokratne posebne gostje ni vsem povšeči, niti organizatorki slavnega dunajskega opernega plesa Desiree Treichl-Stuergkh: »V tako veliko zadrego se gospod Lugner še ni spravil. Žalostno je, ponižujoče in brez spoštovanja,« je prepričana. Povrhu mu je že zagrozila, da bo prihodnje leto ostal brez lože. Razvpitega veteranskega plejboja ne skrbi, da bi ta odločitev škodovala njegovi poslovni karieri: »Super ženska je. Tudi papeži so imeli ljubice.«

No, po pogodbi (koliko denarja bo dobila, ni znano) se Ruby, erotična plesalka, ne bo udeležila le opernega plesa, med njene obveznosti spada tudi deljenje avtogramov pred prireditvijo, kot so doslej storile vse povabljenke: oboževalcem so se smehljale v njegovem nakupovalnem središču. Avstrijski mediji pa so za avstrijskega milijarderja že našli nov vzdevek: dunajski Berlusconi.

Pravi Berlusconi pa bo moral aprila na milansko sodišče: kontroverzni politik se bo moral zagovarjati zaradi domnevnih spolnih zabav. Najbolj ga bremeni prav seks z Ruby, ki je bila takrat še mladoletna.