Ruby (18) zapušča Dunaj kot zmagovalka

Kurtizane in dame visokega stanu, a dvomljivega ugleda, so že od nekdaj gostje elitnih dogodkov.

Objavljeno
04. marec 2011 08.40
T. L.
T. L.
Televizijski ekipi avstrijske državne televizije so naročili, naj jo ignorirajo, avstrijski mogotci so se ji izogibali. Ne glede na vse, pa so bile oči gostov na sinočnjem dunajskem opernem plesu uprte predvsem in le v Karimo El Mahroug (18), bolje poznano kot Ruby, tatica src, ki je v loži Dunajske državne opere v družbi 79-letnega ameriškega igralca Larryja Hagmana (nanizanka Dallas) krajšala urice bogatemu poslovnežu Richardu Lugnerju (78).

Po pričakovanjih je Rubyijina prisotnost zasenčila druge goste in fotografske bliskavice so jo nenehno osvetljevale. Domnevna navodila televizijcem, naj se je izogibajo v sliki in besedi, pa so se sprevrgla v svoje nasprotje – novinarji na terenu so se priporočilu uprli, saj so menili, da je prav Ruby največja novica dogodka. In kako naj novinar ignorira dobro zgodbo zaradi negodovanja bogatih in vplivnih gostov prestižnega dunajskega plesa?

Zaradi povabila sporne gostje zdaj kontroverznemu Lugnerju grozi, da bo naslednje leto ostal brez lože na prestižnem dogodku. Organizatorji so namreč prepričani, da je z vabilom razvpite Ruby prestopil vse meje dobrega okusa.

Ruby je sicer prišla na Dunaj, ker naj bi prva Lugnerjeva izbira – ameriška igralka Bo Derek (54) – svoj prihod pogojevala s pretiranimi zahtevami. Zagotovo pa bi Derekova požela bistevno manj medijske pozornosti (in zgražanja) kot njena zamenjava – Ruby. In prav pozornost je imel Lugner vedno rad. In da se razumemo: Ruby na Dunaj ni prišla le zaradi medijske pozornosti in dobre zabave – kot je priznala, valčka tako ali tako ne zna plesati, saj obvlada le trebušni ples –, ampak tudi 40.000 evrov, ki naj bi jih Lugner odštel za njeno prisotnost na najbolj prestižnem družabnem dogodku na Dunaju. 


Zaradi Ruby so se oglasili še kulturni antropologi: enemu do njih, Rolandu Girtlerju, tako ni razumljivo vznemirjanje zaradi povabljenke. Kot pravi, so bile skozi celotno zgodovino kurtizane in dame visokega stanu, a dvomljivega ugleda, gostje na podobnih prestižnih dogodkih.