Severina (38) načrtuje poroko

Severina tokrat misli resno: s srbskim tajkunom načrtuje filmsko poroko v Las Vegasu.

Objavljeno
14. februar 2011 18.49
E. B.
E. B.
Začelo se je pravljično, končalo pa se bo, kot kaže, filmsko: Severina Vučković in srbski milijonar Milan Popović sta zaročena! Naj spomnimo, par se je spoznal in na prvi pogled zaljubil v lanskem veselem decembru, priljubljena hrvaška pevka je nato zapustila dolgoletnega partnerja, nekdanjega gostilničarja z Reke Slavka Šajinovića, z nekronanim kraljem bakra, kot je njegov vzdevek v domovini, pa že načrtuje poroko v Las Vegasu!

O razvpitem paru so se v zadnjih tednih razpisali tako srbski kot hrvaški mediji, Severina in Milan pa se na opravljive jezike ne ozirata in v miru načrtujeta veliki dan. Kdaj naj bi se točno vzela, še ni znano, poroča Blic, igralsko meko pa bosta dodobra izkoristila, po poročanju nekaterih tabloidov naj bi tja že prispela. Pravzaprav je bil prav uživaški Las Vegas povod za snubitev v filmskem slogu: par se je pogovarjal o potovanju čez lužo, nato pa naj bi Milan zamišljeno rekel: »Lahko pa bi se v Vegasu tudi poročila.« Zasanjana Seve naj bi mu nato odvrnila: »Lahko bi se …« »Prav zares bi se morala poročiti,« je bil že odločnejši Milan, privlačna glasbenica pa mu je v odgovor ponudila le strasten in zgovoren poljub.

Srbski časnik Kurir pa je postregel še z eno sočno podrobnostjo: srbski poslovnež naj bi svojo izbranko razveselil s 30.000 evrov vrednim prstanom iz belega zlata s sedmimi diamanti, ki naj bi ga kupil v Cartierju, nakit pa naj bi izbral po posvetovanju z – astrologinjo. Tako je, solastnik valjarne Sevojno in lastnik podjetja Amalko, katerega letni prihodki presegajo celo milijardo ameriških dolarjev, je na moč vraževeren, njegovo zasebno življenje namreč dobesedno krojijo odločitve njegove vedeževalke. Ta mu menda opremlja dom, pisarno ter svetuje pri nakupih in prodajah nepremičnin: da ima gospa prav posebno vlogo v njegovem življenju, dokazuje razkošna vila z bazenom, ki jo je Milan kupil po dolgih pogajanjih s takratnim lastnikom, potem ko je ta končno privolil v vrtoglavo vsoto denarja. Tik pred uradno selitvijo je dom temeljito pregledala še vedeževalka, ki pa je sklenila – da je hišo treba podreti. Milan ji je slepo zaupal in sledil nadaljnjim navodilom: na parceli je bilo treba zgraditi vilo v obliki želve, delavci pa so bili med gradnjo opremljeni z zvončki, da bi z njimi pregnali zle duhove. Gospa s posebnim darom pa mogotcu svetuje tudi pri izbiri življenjskih sopotnic: te morajo šteti najmanj 35 let, saj mlajše menda širijo negativno energijo, 38-letna Severina je seveda takoj dobila zeleno luč.

Iskrice so preskočile decembra, in sicer na Milanovi rojstnodnevni zabavi na beograjski Adi Ciganliji, na kateri je dalmatinska pevka skupaj s Harisom Džinovićem zabavala 250-glavo množico. Kmalu naj bi bilo vsem povabljencem jasno, da je Severina romantične besede izrekla le slavljencu, ki jo je ogovoril takoj po nastopu. Od takrat sta nerazdružljiva, po Severininih novoletnih obveznostih v Budvi pa sta si privoščila zimski oddih. Romanco je kmalu potrdil tudi pevkin tiskovni predstavnik Slavko Šajinović, ki je z lepotico zidal hišo v Ičićih (lastnica je bila menda samo Seve, gnezdece pa bo zdaj po vsej verjetnosti prodala) in načrtoval skupno prihodnost, pa je tako rekoč čez noč ostal brez sopotnice. In to povsem nemočen, saj se s tako usodno privlačnostjo pač ni mogel kosati, čeprav ga je zvezdnica, s katero je bil srečen od leta 2008, še nedavno opevala kot uresničitev sanj in ljubezen svojega življenja in podporo, predvsem pa najboljšega prijatelja, brez katerega preprosto ne bi preživela napornega vsakdanjika. A zmagal je Milan oziroma njegovo premoženje, kot so pevki takoj očitali srbski mediji, čeprav si je Hrvatica v dolgoletni karieri nabrala že kar lepe kupčke denarja. A kakor koli že, s srbskim tajkunom ji je mirna finančna prihodnost zagotovljena.

Milan Popović, sin nekdanjega generala SFRJ Jove Popovića, sive eminence številnih tajnih služb v režimu Josipa Broza in Slobodana Miloševića, je po očetovi zaslugi z lahkoto krenil v poslovni svet, z neverjetno odločnostjo in spretnimi odločitvami pa se je zasluženo prebil do vrha v industriji bakra. Komaj 45-letnik je eden od lastnikov valjarne Sevojno, leta 1999 pa je ustanovil Amalko, ki se ukvarja s trgovanjem z bakrom in investicijami v to dobičkonosno industrijo, uspešna skupina pa posluje tudi s tujim tržiščem, in sicer s prvim in tretjim proizvajalcem bakra v Rusiji, kjer je Milan vrsto let tudi živel.